Superliga Romaniei Bogdan Andone a primit peste 200.000 euro ca să plece de la FC Botoşani. "M-a costat ceva salvarea de la retrogradare"
Data publicării:
Valeriu Iftime, finanţatorul FC Botoşani, a anunţat cât a fost nevoit să plătească pentru a se despărţi de antrenorul Bogdan Andone, demis la începutul campionatului, după ieşirea nervoasă de la meciul cu Oţelul Galaţi. 

Bogdan Andone a fost eliminat în partida dintre FC Botoşani şi Oţelul Galaţi din prima etapă, după o ieşire nervoasă la adresa arbitrului partidei. Câteva zile mai târziu, Valeriu Iftime a luat decizia de a-i rezilia contractul antrenorului care în sezonul trecut o salvase de la retrogradare pe FC Botoşani. 

"Eu nu sunt deloc atât de vulcanic şi de radical, azi sunt prieten, mâine nu mai sunt prieten... Aici s-a întâmplat, cu Bogdan. Eu chiar am insistat să rămână la noi. Ne-a salvat de la retrogradare, a avut curaj în iarnă. Dar la un moment dat ceva s-a blocat între noi şi dacă se blochează nu are rost să insistăm. De fapt, cred că nu mai era chimie între Bogdan şi echipă. S-a rupt. Şi ăsta este momentul când schimbi un antrenor. Când ceva între liderii din vestiar şi antrenor nu mai merge. Aşa a fost la noi. Eu cred că am un vestiar echilibrat acum şi o super relaţie între Liviu şi restul lotului. 

M-a surprins plecarea dânsului din curtea mea, parcă pleca de la un tâlhar. I-am dat tot ce a cerut la data respectivă. Am spus-o şi rămân la ideea că cel care l-a consiliat într-un mod avocăţesc a fost Marius Şumudică. Ei sunt rude, foarte bine. Relaţia mea cu el era foarte bună, ştiu cum ne-am înţeles în Austria. I-am spus să stea la mine 2-3-5 ani, când nu ne mai înţelegem ne despărţim amiabil. A zis că da, niciun fel de problemă. Şi despărţirea a fost aşa... L-am întrebat dacă pleacă, a zis că nu. L-am întrebat dacă rămâne, a zis că nu. Cică pleacă în nişte condiţii, şi când mi-a spus condiţiile mi-a picat tensiunea. 

Avea contract mare la noi, a vrut banii pe un an înainte, plus o primă. Aveam un buget foarte mare la venituri relativ mici. Eu când dau bani din companiile mele şi ale asociaţiilor mele, e greu. E undeva la 200.000 euro, chiar mai mult, dacă nu mă înşel. Nu voia să plece dacă nu îi dădeam toţi banii. M-a costat mult salvarea de la retrogradare. În afară de faptul că mi-am călcat pe inimă cu toate principiile mele legate de salariile fotbaliştilor. În iarnă nu venea nimeni cu 6000 euro pe lună, toţi voiau 9000-10000. Eu nu aveam salarii aşa mari, doar că din momentul ăla... Plus că am adus jucători cu experienţă utili în momentul respectiv, dar fără perspectivă de business. Neatenţia mea de anul trecut m-a costat foarte tare", a declarat Valeriu Iftime la Prosport Live. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel