Superliga Romaniei Bogdan Andone, semnal de alarmă înainte de reluarea campionatului. "Am fi avut nevoie de încă trei săptămâni de pregătire"
Data publicării:
Bogdan Andone, antrenorul celor de la FC Botoşani, crede că era nevoie de o perioadă mai lungă de pregătire în această iarnă. 

Tehnicianul Bogdan Andone a declarat, marţi, în conferinţa de presă în care a fost prezentat oficial în funcţia de antrenor principal al echipei de fotbal FC Botoşani, că ar mai fi avut nevoie de 2-3 săptămâni de pregătire pentru că în condiţiile actuale va fi nevoit să facă anumite reglaje în sistemul de joc în timpul campionatului.

"Am mai fi avut nevoie de 2-3 săptămâni de pregătire. Să fi jucat 2-3 meciuri amicale pentru a vedea jucătorii pe diferite poziţii, poate să încercăm şi alt sistem de joc. Trebuie să vedem ce e mai potrivit pentru jucătorii pe care îi avem în lot. Din păcate timpul este extrem de scurt. Va trebui să facem aceste reglaje în timpul campionatului, pe parcursul jocurilor oficiale. Noi vom încerca să găsim un sistem de joc pentru prima etapă. Vom vedea cum răspund anumiţi jucători pe acele poziţii şi cum se adaptează cerinţelor noastre. Apoi 100% vom schimba pe parcursul campionatului", a precizat Andone.

"Sunt mulţi jucători noi veniţi şi ăsta e un dezavantaj. Şi probabil vor mai veni 2-3 jucători. Nu va fi simplu, dar sper să fiu inspirat, iar ei să înţeleagă cât mai rapid ceea ce îmi doresc de la fiecare joc, atât pe faza ofensivă, cât şi pe cea defensivă. Dar lucrul cel mai important e să aibă o atitudine pozitivă, o atitudine de luptător şi învingător şi să nu cedeze în niciun moment al jocului", a adăugat noul antrenor al formaţiei moldovene.

În aceeaşi conferinţă de presă au fost prezentaţi oficial şi jucătorii transferaţi de FC Botoşani în pauza competiţională.

Mijlocaşul defensiv Ioan Filip a declarat că unitatea este foarte importantă în realizarea obiectivului, acela de salvare de la retrogradare.

"Trebuie să construim un grup puternic, să dăm dovadă de unitate şi de încredere unii în ceilalţi. Avem stabilitate, aşa că vom face totul pentru a reuşi", a precizat Filip.

La rândul său, fundaşul Andrei Miron a declarat că revenirea sa la FC Botoşani după patru ani reprezintă o provocare.

"Mă întorc într-un moment dificil pentru echipă. Revenirea aceasta este o provocare pentru mine. M-am întors la Botoşani pentru că mi-a oferit foarte mult acest club, m-a ajutat foarte mult în cariera mea. Sper ca în cel mai scurt timp să reuşim să formăm o familie aici pentru a elimina ce a fost rău în prima parte a sezonului", a subliniat Miron, care a mai evoluat la FC Botoşani între 2015 şi 2020.

FC Botoşani i-a mai transferat în această iarnă pe atacantul argentinian Juan Cruz Kaprof şi mijlocaşul ofensiv Zoran Mitrov.

Echipa condusă de Bogdan Andone va juca primul meci oficial în 2024 la 21 ianuarie (ora 15:00), pe teren propriu, cu CFR Cluj, în cadrul etapei a 22-a a Superligii, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel