Fotbal international Bomba zilei în Spania. Cele trei motive pentru care Real Madrid ar fi decis să nu îl mai transfere pe Kylian Mbappe, nici măcar liber de contract
Data publicării:
Real Madrid ar fi decis să nu mai urmeze pista Mbappe, punând astfel capăt unei telenovele de câţiva ani de zile pe piaţa transferurilor. 

Galacticii nu ar mai plănui transferul atacantului francez nici măcar dacă acesta rămâne liber de contract vara viitoare. După ce a fost ţinta principală a clubului în ultimele două perioade de transferuri şi după ce a fost aproape de a plăti 180 de milioane de euro pentru francez, Real Madrid consideră că "telenovela" Mbappe a ajuns la final. 

Potrivit ziarului spaniol Cadena Ser, sunt trei motive pentru care clubul condus de Florentino Perez ar fi luat această decizie. Iar prima este legată de salariul cerut de francez. Acesta ar vrea cel puţin 20 de milioane de euro pe an, plus un bonus destul de mare la semnătură. Prin comparaţie, Jude Bellingham, cel mai bun transfer al verii în fotbalul european, are doar 9 milioane de euro salariu anual. 

Al doilea motiv ar fi că, deşi nu este un fotbalist veteran, venirea lui Mbappe ar intra în conflict cu politica de transferuri a celor de la Real Madrid. Mbappe ar avea aproape 26 de ani la momentul în care ar semna cu Real Madrid. Prin comparaţie, Real Madrid a reuşit să îi înregimenteze de curând pe Tchouameni, Camavinga, Vinicius, Rodrygo, iar în 2024 brazilianul Endrick se va alătura clubului. Toţi aceştia au în jur de 20 de ani, lucru care arată clar strategia clubului.

Iar al treilea motiv este chiar decizia francezului de a semna prelungirea contractului cu PSG, după ce a fost în negocieri avansate cu Real Madrid, lucru care a creat un climat negativ printre membrii Consiliului de Administraţiei. Acum, se crede că venirea lui Mbappe ar putea avea un efect negativ printre fanii echipei. 

Iar asta, coroborat cu efectul economic pe care l-ar avea transferul, i-ar face pe cei de la Real Madrid să renunţe la atacantul lui PSG. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international
Tagurile articolului: fotbal  mbappe  real madrid  transfer 

logo icon Articole similare

Fotbal international AS Roma l-a dat afară pe Daniele de Rossi

AS Roma a rămas fără antrenor, după ce conducerea a...

Fotbal international Legenda lui Aston Villa, Gary Shaw, a decedat la 63 de ani

Fost campion al Angliei cu Aston Villa în 1981, Gary...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel