Handbal Buducnost, adversara Rapidului în Liga Campionilor la handbal feminin, aproape de faliment
Data publicării:
Buducnost Podgorica, echipa la care Cristina Neagu a jucat şi alături de care a câştigat Liga Campionilor, este la un pas de faliment. 

Campioana din Muntenegru este adversara Rapidului în grupele Ligii Campionilor la handbal feminin, dar nu e sigură de participarea în competiţie. În plus, jucătoarele echipei sunt libere să îşi caute alte contracte. 

"Nu e prima dată când avem probleme, dar acum e mai grav. Falimentul e o variantă, asta e soarta care ne așteaptă. Chiar înaintea reunirii lotului ne-am pierdut sponsorul principal.

Problemele sunt foarte mari. Am încercat să reducem cheltuielile, să anulăm anumite contracte. Jucătoarele sunt libere să își caute alte contracte. Nu știu cum vom depăși momentul.

Avem o listă de veniri, ne înțeleseserăm cu mai multe sportive. Le-am anunțat că nu mai fac parte din proiect și că, practic, clubul e închis. Nici nu știu dacă vom participa în ediția următoare a Ligii Campionilor sau dacă ne vom înscrie în campionat”, a precizat Maja Bulatovic, directorul executiv al clubului, conform Vijesti.me.

Buducnost a câştigat Liga Campionilor în 2012 şi 2015. Conform handball-planet, Bojana Popovic ar urma să se transfere la Gloria Bistriţa, o altă echipă românească care va participa în Liga Campionilor. 

România are 4 echipe în Liga Campionilor la handbal

Dinamo Bucureşti la handbal masculin, CSM Bucureşti, Rapid Bucureşti şi Gloria Bistriţa la handbal feminin. Acestea sunt echipele care vor reprezenta România în Liga Campionilor sezonul viitor. 

Constantin Din, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, este de părere că intrarea a patru echipe în cea mai importantă competiţie intercluburi din handbal este o reflexie a valorii campionatelor româneşti. 

"Faptul că avem un patru echipe în Liga Campionilor este o confirmare a valorii campionatelor româneşti şi sper ca acest lucru să se reflecte şi în evoluţia echipelor naţionale cât mai repede. Faptul că la nivel de juniori şi tineret fete, juniori masculin suntem calificaţi la campionatele europene şi mondiale este încă o confirmare a faptului că handbalul românesc este pe un drum bun şi sper să o ţinem tot aşa", a declarat Din.

Oficialul FRH s-a arătat încrezător în parcursul echipelor româneşti în Liga Campionilor, sperând chiar la prezenţa în Final Four-ul competiţiilor europene.

"Bineînţeles că am speranţe că echipele româneşti pot obţine rezultate bune în Liga Campionilor. Sunt echipe foarte bune, sunt echipe cu un management bun, dovadă aceste confirmări ale federaţiei europene. Şi sunt convins că vor fi şi rezultate mulţumitoare. Sperăm să ajungem cu echipe în fazele superioare, de ce nu chiar în Final Four", a adăugat preşedintele FRH, citat de Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Handbal

logo icon Articole similare

Handbal HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Handbal Club Rapid Bucureşti a reuşit o mutare de...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel