Jocurile Olimpice Camelia Potec, toată încrederea în David Popovici: E capabil să ia aurul la 200 metri
Data publicării:
David Popovici concurează în finala probei de 200 m liber la Jocurile Olimpice, luni seară. El a ajuns în finală cu cel mai bun timp din semifinale, 1:44:53. 

Camelia Potec, preşedintele Federaţiei de Nataţie, este încrezătoare că Popovici se poate impune şi în finală şi să aducă, astfel, prima medalie a României la JO2024.

"Am văzut foarte multă lume care a spus că gata, avem medalia de aur. Nu este chiar aşa, trebuie să-l lăsăm pe David să se concentreze, pentru că la urma urmei sunt cei mai buni opt sportivi ai lumii calificaţi în această finală de 200 m liber. Bineînţeles, David s-a calificat de pe prima poziţie, dar într-o finală se poate întâmpla orice. Sperăm ca această zi să ne aducă bucuria aşteptată de noi toţi şi să întrerupem lunga perioadă de timp fără medalie pentru înotul românesc. Ultima a fost câştigată la Atena, aurul câştigat de mine şi bronzul câştigat de Răzvan Florea. Au trecut 20 de ani de atunci. Bineînţeles că David este capabil să câştige această medalie de aur, dar noi trebuie doar să fim lângă el, să-l încurajăm. Avem încredere în el", a afirmat Potec.

CITEŞTE ŞI  Înotătorul Vlad Stancu a explicat ratarea finalei la 800 m liber: 2-3 zile nu am mâncat nimic

Susţinători de lux pentru David Popovici 


La cursa de luni seara vor asista şi fostele înotătoare Anca Pătrăşcoiu şi Carmen Bunaciu, venite să-l încurajeze pe David Popovici.

"Aşteptăm cu nerăbdare ca David să confirme. Noi am venit să vedem o finală extraordinară, un rezultat extraordinar pentru noi, pentru David, pentru nataţia românească, pentru generaţia de înotători care vine după David. Suntem antrenate să îi facem galerie", a afirmat Anca Pătrăşcoiu, medaliată cu bronz la JO de la Los Angeles în 1984.

Carmen Bunaciu s-a arătat foarte emoţionată să revină la o ediţie a Jocurilor Olimpice după 40 de ani.

"Şi pentru mine e o mare bucurie să reintru aici în atmosfera olimpică. Sunt foarte emoţionată după 40 de ani. Sper să ne bucurăm împreună cât mai mulţi români în această seară, cu toţii pentru David. Hai, David! Eu cred că se poate obţine o medalie, toată lumea îşi doreşte una dintre cele trei medalii. Sigur că pentru noi ar fi extraordinar o medalie de aur. Ar fi prima medalie de aur pentru un înotul masculin românesc. Am venit să îi facem galerie, cu steaguri, cu tricouri galbene şi cu energie", a afirmat Carmen Bunaciu.

Medaliată cu bronz la Mondiale şi având în palmares trei medalii de bronz la Campionatele Europene, Carmen Bunaciu a concurat la Jocurile Olimpice din 1980 şi 1984 şi s-a clasat pe locul patru de trei ori

David Popovici s-a calificat, duminică seara, în finala probei de 200 m liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, cu cel mai bun timp din semifinale, 1 min 44 sec 53/100.

CITEŞTE ŞI  David Popovici s-a calificat în finala de la 200 m liber, cu cel mai bun timp din semifinale. Specialiştii îl dau favorit la aurul olimpic


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel