Jocurile Olimpice Suma exorbitantă plătită de Franța pentru garantarea măsurilor de securitate la Jocurile Olimpice 2024
Echipa formată din Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria Ștefania Petreanu a reușit să cucerească medalia de aur la proba regină a canotajului.
România s-a impus cu timpul de 5 min 54 sec 39/100, terminând cu mai mult de o barcă avans față de Canada (Jessica Sevick, Caileigh Filmer, Maya Meschkuleit, Kasia Gruchala-Wesierski, Avalon Wasteneys, Sydney Payne, Kristina Walker, Abby Dent, Kristen Kit), campioana olimpică en titre, înregistrată din 5 min 58 sec 84/100.
Tricolorele au luat cursa pe cont propriu după ce au trecut de 500 de metri, punct de control pe care Canada l-a trecut cu un ușor avantaj.
Medaliile de bronz au revenit Marii Britanii (Heidi Long, Rowan McKellar, Holly Dunford, Emily Ford, Lauren Irwin, Eve Stewart, Harriet Taylor, Annie Campbell-Orde, Henry Fieldman), în 5 min 59 sec 51/100.
În urmă cu trei ani, la Tokyo, România ocupa doar locul șase în finală, după ce în serii stabilise un nou record mondial și olimpic (5:52.99).
Ultima medalie olimpică a României în această probă - bronz - data din 2016, de la Rio de Janeiro.
Acesta este al patrulea titlu olimpic al României la opt plus unu feminin, după cele din 1996, 2000, 2004.
România a calificat nouă echipaje în Finalele A la JO de la Paris din cele douăsprezece pe care le-a avut: dublu vâsle feminin - categorie ușoară, dublu rame feminin, dublu rame masculin, patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, patru rame feminin, opt plus unu feminin, opt plus unu masculin.
Țara noastră se află pe locul 11, cu șapte medalii, dintre care trei de aur, trei de argint și una de bronz. Toate medaliile au fost câștigate în probele de înot și canotaj.
În ultima finală a canotajului românesc la Vaires-sur-Marne, România (Mihăiță Țigănescu, Laurențiu Danciu, Bogdan Băitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Florin Lehaci și Adrian Munteanu) a fost cronometrată cu timpul de 5 min 30 sec 15/100.
Victoria a revenit Marii Britanii (Sholto Carnegie, Rory Gibbs, Morgan Bolding, Jacob Dawson, Charles Elwes, Tom Digby, James Rudkin, Tom Ford, Harry Brightmore), medaliată cu bronz la Tokyo, în 5 min 22 sec 88/100.
Argintul a fost adjudecat de Olanda (Ralf Rienks, Olav Molenaar, Sander De Graaf, Ruben Knab, Gert-Jan van Doorn, Jacob van de Kerkhof, Jan van de Bij, Mick Makker, Dieuwke Fetter), în 5 min 23 sec 92/100.
Medaliile de bronz au revenit echipajului din Statele Unite (Henry Hollingsworth, Nick Rusher, Christian Tabash, Clark Dean, Chris Carlson, Peter Chatain, Evan Olson, Pieter Quinton, Rielly Milne), în 5 min 25 sec 28/100.
Noua Zeelandă, campioana de la Tokyo, din 2021, nu s-a calificat în finală, în timp ce Germania, medaliat cu argint în Japonia, a încheiat pe patru la JO 2024 (5:29.80).
Singura medalie olimpică a României în această probă masculină a fost obținută în 1992, la JO de la Barcelona, scrie Agerpres.
O sportivă de doar 13 ani,...
Statul francez a cheltuit 100...
Înotătorul David Popovici,...
Ana Maria Bărbosu a fost în...
Al doilea golgheter din UEFA...
FC Barcelona a anunțat...