Jocurile Olimpice Canotoarele Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, încrezătoare înainte de finala de la dublu: Până la capăt şi o lovitură în plus
Data publicării:
Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar s-au calificat în finala de dublu vâsle la canotaj la Jocurile Olimpice. 

Finala se dispută joi, 1 august, de la ora 12:18, ora României. Cele două sportive au vorbit despre cursă pe Instagram. 

"După câteva zile de pauză (...) am mai tras 2 curse, una în 8+1, una în dublu. O semifinală grea la dublu, dar avem mare încredere că mâine, în finală, va fi mult, mult mai bine", a declarat Simona Radiş. 

"Abia aşteptăm finala de mâine. Vă invităm să ne urmăriţi, mâine, la ora 12:18, ora României, şi să ne ţineţi pumnii", a completat şi Ancuţa Bodnar. 

"Până la capăt şi o lovitură în plus. Aşa cum ştiţi, cursa se termină pe linia de sosire, nu mai repede, nu mai târziu. Cu încredere, va fi bine!", a mai spus şi Simona Radiş. 

Cele două canotoare şi-au încheiat mesajul cu un simplu "Hai, România!". 

România vrea medalie la canotaj

Canotoarea Ionela Cozmiuc a declarat miercuri, după ce s-a calificat în finala probei feminine de dublu vâsle, categorie ușoară, că ea și colega ei, Gianina van Groningen, nu sunt la Jocurile Olimpice de la Paris pentru a face cadouri adversarelor, subliniind că ele vor da totul pe pista de concurs de fiecare dată.

„Ne simțim foarte bine. Nu suntem aici să facem cadouri, dacă cineva ne va învinge, ne va învinge pentru că sunt mai bune decât noi. Noi vom da totul pe pista de concurs. Acum m-am relaxat, pot să spun că am foarte mari emoții când concurează fratele meu (n.r. - canotorul Florin Lehaci, calificat în finală la dublu rame).

Mă bucur foarte mult pentru el, pentru că știu cât de mult a muncit, știu ce rezultate a avut și îmi doresc să treacă cel puțin în primii trei linia de sosire. Ieri au fost într-adevăr niște curse de infarct. Stăteam pe margine și nu puteam să-i ajutăm, decât să le transmitem energia noastră bună. Mă bucur că noi am fost cei care le-am dat sutimile și că suntem cu toții în finala olimpică”, a spus Cozmiuc.

„Emoții aveam la începutul carierei, acum nu mai avem, doar ne bucurăm de Jocurile Olimpice și cred că ăsta este un lucru foarte bun. Când am învățat să vâslesc la juniori, Andreea Dulamă, fostă canotoare, m-a învățat să vâslesc.

Mi-a povestit că la primul ei concurs tot auzea de pe margine cum un antrenor o încuraja pe o altă sportivă și ea s-a gândit în toată cursa aceea că pe ea o cheamă Daniela. Așa și noi, când auzim de pe margine că se strigă un alt nume, eu mă gândesc că pe mine mă cheamă Mariana, nu contează”, a adăugat Ionela Cozmiuc.

Gianina Beleagă: „Nu ne lăsăm dominate de mulțimea de pe lângă”

Gianina van Groningen (Beleagă) a declarat la rândul său că în semifinale a făcut cursa pe care a antrenat-o acasă: „Noi ne-am făcut cursa pe care am tot antrenat-o și acasă. Am plecat foarte hotărâte și s-a văzut că am fost peste celelalte concurente. Nu mai țineam cont de cine e în dreapta sau în stânga, ci doar să fim noi în față, să ne facem cursa și să nu ne lăsăm dominate de mulțimea de pe lângă, pentru că de la 1.000 m începem să îi auzim pe spectatori.

A fost o cursă foarte bună, acum o să ne odihnim o zi pentru că poimâine avem finala. În finală clar va fi o altă cursă. Cred că suntem mai mature și de aici vine și încrederea în noi. Am muncit foarte mult anul acesta, nu mai avem emoțiile pe care le aveam când eram mai tânără. Mergem mai calculat la start, iar aceste lucruri cred că ne dau un plus de încredere și calm atunci când suntem în barcă”, a precizat Gianina van Groningen.

Cele două canotoare s-au calificat fără emoții în Finala A a probei feminine de dublu vâsle, categorie ușoară, miercuri, după ce au câștigat semifinala a doua.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel