Jocurile Olimpice Canotorii români evoluează din nou la Jocurile Olimpice. Programul sportivilor din România la Paris, ziua 9.
Data actualizării:
Data publicării:
Până în acest moment, sportivii români au reușit să câștige două medalii de aur, trei de argint și una de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris.

Sportivii români vor evolua la Jocurile Olimpice de la Paris, pe 3 august, la atletism, canotaj, polo, tir cu arcul și yachting.

Se remarcă finalele din proba regină a canotajului, opt plus unu, feminin și masculin.

Sâmbătă, 3 august (ora României)

Atletism

21:20 triplusalt feminin - finala: Andreea Taloș

Canotaj

11:06 simplu vâsle masculin - Finala B: Mihai Chiruță

11:50 opt plus unu feminin - Finala A: Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș, Victoria Ștefania Petreanu

12:10 opt plus unu masculin - Finala A: Mihăiță Țigănescu, Laurențiu Danciu, Bogdan Băitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Florin Lehaci și Adrian Munteanu

Polo pe apă

22:05 Italia - România (Grupa A, masculin)

Tir cu arcul

începând cu 12:01, individual feminin - optimi: Mădălina Amăistroaie

13:39 individual feminin - sferturi: Mădălina Amăistroaie (dacă se califică)

15:33 individual feminin - meciul pentru bronz: Mădălina Amăistroaie (dacă se califică)

15:46 individual feminin - meciul pentru aur: Mădălina Amăistroaie (dacă se califică)

Yachting

15:25 Dinghy feminin: Ebru Bolat, scrie Agerpres.

România se află, alături de Noua Zeelandă, pe locul 12, cu șase medalii, dintre care două de aur, trei de argint și una de bronz. Toate medaliile au fost câștigate în probele de înot și canotaj.

 

Elisabeta Lipă face tot ce poate pentru sportivii români

Multipla campioană la canotaj și președinta Agenției Naționale pentru Sport a declarat că va continua să realizeze toate demersurile necesare ca sportivii români să fie sprijiniți pentru a face performanță, chiar dacă știe foarte bine problemele și discrepanțele care se regăsesc la nivelul investițiilor sportive din România, comparativ cu alte state ale lumii.

„Chiar vorbeam cu Mihai Covaliu: 'Presidente, dacă noi am încercat să avem tot ce se poate mai bun și nu am reușit să batem adversarii, ce putem face pentru următorul ciclu olimpic, pentru că e clar că lumea investește în sport? Pentru că se simte, sportul este cel mai bun ambasador al unei țări, clar.

Deci sunt foarte fericită pentru rezultatele de azi pentru argintul Roxanei și Ioanei, pentru argintul Gianinei și Ionelei, pentru locul patru obținut, din lipsă de experiență care și-a spus cuvântul la cei doi sportivi care sunt pentru prima dată la Jocurile Olimpice și s-au văzut într-o probă înconjurați de dubli campionii olimpici, mondiali, europeni și ei au venit de nicăieri și au fost foarte aproape de bronz. Deci sunt foarte fericită pentru ei. Și mai avem mâine două finale și sper și îmi doresc să încheie canotajul românesc această ediție cu proba regina pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Așa că, hai România!”, a spus fosta mare canotoare.

„Pe mine sportul m-a învățat că trebuie să strâng din dinți, să plâng, să merg mai departe ca să obțin ceea ce îmi propun și vreau ca la Jocurile Olimpice 2028 în România să fie acolo în cărți la această nouă probă de canotaj pe mare, care este foarte spectaculoasă”, a subliniat Lipă.

Elisabeta Lipă s-a referit și la declarațiile făcute de înotătorul David Popovici legate de infrastructura sportului românesc: „E adevărat că sportul românesc are nevoie de infrastructură, are nevoie de multe, are nevoie de copii care să practice o formă de mișcare, avem nevoie de sport în școală, din infrastructură școlară, dar și pentru pregătirea loturilor olimpice. Dar să nu uităm că David este legat de acest bazin, că el de la patru ani s-a antrenat acolo la bazinul de la 'Lia Manoliu' și normal că în toți acești ani l-a văzut cum s-a degradat. Nu știu să vă spun ce s-a întâmplat cu acest bazin, dar ce pot să vă promit este următorul lucru.

„Când mă întorc în țară voi face o analiză, să văd unde s-au blocat lucrurile și într-un ciclul olimpic să îl fac pe David fericit, ca el să se poată antrena. Nu știu dacă acolo, pentru că el are la Dinamo bazin olimpic, are la Otopeni bazin olimpic, dar el își dorește acolo pentru că acolo se simte bine, acolo este casa lui.

Și eu dacă reușesc măcar să demarez lucrările, voi fi foarte fericită. Nu stau, eu tot timpul am fost pe fugă și mă bucur că am susținerea familiei și că apreciază iubirea asta a mea pentru sport și dedicarea pe care o am. La mine nu există nu se poate și de aceea nu cred că acest bazin nu se poate repara sau reconstrui. Promit!”, a mai spus ea.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel