Fotbal international Care e starea lui Olimpiu Moruțan, după accidentarea gravă din luna aprilie. Când va reveni pe teren
Data actualizării:
Data publicării:
Olimpiu Moruțan (25 ani) a suferit o accidentare în luna aprilie a acestui an, într-un meci dintre Ankaragucu și Beșiktaș, în urma căruia a ratat participarea la EURO 2024, competiție în care „tricolorii” au reușit să ajungă până în faza optimilor de finală.

Moruțan, așteptat să revină pe teren abia în noiembrie

Olimpiu Moruțan s-a accidentat în timpul partidei disputate pe 23 aprilie, din semifinala Cupei Turciei, dintre formațiile Ankaragucu și Beșiktaș (0-0), fiind înlocuit în timpul meciului. Fotbalistul a ratat EURO 2024, dar a fost prezent alături de colegii săi la competiția europeană. Jucătorul român în vârstă de 25 de ani a suferit o ruptură a tendonului lui Achile, fiind operat la scurt timp după incident.

Moruțan, împrumutat în sezonul precedent de echipa Ankaragucu, s-a întors la Galatasaray în această vară. Fostul impresar Victor Becali crede că Olimpiu va reveni pe teren abia în luna noiembrie, însă nu va evolua niciun minut pentru echipa națională în meciurile din Liga Națiunilor.

„Moruțan se recuperează, este jucătorul lui Galata, se recuperează la o clinica de-a lor. Întâi trebuie să se recupereze. Apt de joc cred că va fi prin noiembrie, sper, dar știți cum e cu recuperarea. A fost o problemă foarte gravă.

Să spunem așa, 1 noiembrie. Moruțan nu cred că va mai juca pentru echipa națională în acest an, cred că e imposibil”, a spus Victor Becali, la Digi Sport Special.

Olimpiu Moruțan a evoluat în 36 de partide pentru formația celor de la Galatasaray. El a reușit să înscrie trei goluri și să ofere cinci pase decisive. Cota de piață a juătorului este de trei milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.

Moruțan a fost prezent la EURO, alături de colegii săi

„Decizia să vin eu la EURO a fost luată la București. M-am dus la Mogoșoaia înainte de amicale să le urez baftă băieților. Am rămas câteva zile acolo să fac recuperare, și cum vorbeam cu băieții, cu Stanciu, ei s-au gândit să mă ia și pe mine în Germania.

Am primit această veste cu o bucurie foarte mare, pentru că eu am vrut să vin aici să joc, nu să mă recuperez. Dar cu ajutorul lor reușesc să mă și recuperez aici, și să mă simt și foarte bine mental. 

Gestul lui Stanciu este de nota 10. Eu știu ce băiat e Stanciu, are mare caracter, foarte mult bun simț. Mă țin aproape de grup și le mulțumesc din suflet. Sunt parte din echipă, dar cu o durere în suflet. Pentru că nu pot să fiu acolo, să îi ajut”, a mărturisit Moruțan, în timpul Campionatului European de fotbal din Germania.

Pentru a doua oară în istorie, echipa națională a României a reușit să ajungă în optimile de finală a unui campionat european de fotbal, după performanța „tricolorilor” din anul 2000, elevii lui Emeric Ienei bifând apariția în sferturi.

Totodată, „tricolorii” au reușit să încheie atât grupa de calificare la EURO 2024, cât și grupa E din cadrul Campionatului European de anul acesta pe primul loc.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

Fotbal international Denis Drăguş are un nou antrenor la Trabzonsport

Echipa turcă Trabzonsport are un nou antrenor. Este...


DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Florin Maxim, opțiunea covăsnenilor pentru Sepsi. Antrenorul hunedorenilor a dat răspunsul

Agerpres

"Unu la unu cu Dorinel Munteanu". Un fost patron din Liga 1 laudă Oţelul Galaţi

Captură foto

Acum 6 ani se declara "dinamovist de mic" şi visa să înscrie în poarta FCSB-ului, azi joacă pentru roş-albaştri. "Ne-am înţeles foarte rapid"

Agerpres

Abdallah se operează, Dinamo mai face 2 transferuri după mijlocaşul Patrik Olsen

pixel