Jocurile Olimpice Care e viitorul tenisului românesc. Reprezentantele României, eliminate rapid de la JO2024. "Rezultatele Simonei sunt foarte greu de replicat"
Data actualizării:
Data publicării:
Irina Begu, Ana Bogdan, Monica Niculescu şi Jaqueline Cristian au fost eliminate rapid de la JO2024. Primele 2 au părăsit competiţia încă din primul tur al competiţiei de simplu feminin, în timp ce Jaqueline Cristian a fost eliminată în turul II. La dublu, toate cele 4 jucătoare au fost eliminate din primul tur. 

Fără Simona Halep, care a fost mulţi ani în top 10 mondial şi o bună perioadă chiar numărul 1 mondial, cu Sorana Cîrstea din ce în ce mai aproape de vârsta retragerii, nu putem să nu ne întrebăm încotro se îndreaptă tenisul românesc. 

Am vorbit despre acest lucru cu Alexandra Dulgheru, expert Eurosport în cadrul emisiunii Bonjour, Paris, difuzată zilnic pe Eurosport 2 de la ora 9:00. Alexandra Dulgheru a debutat în tenisul profesionist în 2005, dar a jucat primul turneu WTA abia în 2009, la Varșovia, competiție pe care avea să o și câștige de două ori. Cea mai bună clasare în ierarhia mondială a fost locul 26, ocupat în aprilie 2011.

Aceasta a declarat, în exclusivitate pentru DCSport.ro, că româncele au avut parte de cea mai grea tragere la sorţi posibilă pentru JO2024 şi că rezultatele nu reflectă adevărata valoare. 

"Jucătoarele noastre au fost eliminate de la Jocurile Olimpice, dar trebuie să recunoaștem că tragerea la sorți nu a fost una benefică pentru noi. Irina Begu a jucat împotriva Igăi Świątek și Ana Bogdan a jucat cu Jasmine Paolini, finalistele de anul acesta de la Roland Garros. La dublu, la fel, au fost cu echipe specialiste în dublu. Tragerea la sorți ne-ar fi putut ajuta cu un traseu un pic mai ușor măcar în primul tur. Am avut foc din prima, încă de la început, iar asta nu reflectă cu adevărata noastră valoare. Cred că fetele au jucat chiar bine. Irina aproape că i-a luat setul doi Igăi, Ana Bogdan s-a ținut strâns de Jasmine Paolini, dar era de așteptat ca adversarele să învingă concurentele noastre. La dublu, la fel, fetele au jucat bine și sperăm ca data viitoare la Jocurile Olimpice să avem o tragere mai oportună", a declarat Alexandra Dulgheru în exclusivitate pentru DCSport.ro.

"Rezultatele Simonei sunt greu de replicat" 

Simona Halep a fost lider mondial WTA timp de 64 de săptămâni şi a reuşit să îşi treacă în palmares două turnee de Grand Slam (Roland Garros şi Wimbledon), dar şi alte trei finale pierdute. A fost desemnată „Jucătoarea Anului 2018” de WTA, de asemenea și „Cea Mai Populară Jucătoare” în 2014 și respectiv 2015 dar și „Favorita Fanilor” la simplu în 2017, 2018 și 2019. Dulgheru spune că, deşi tenisul românesc are viitor, rezultatele obţinute de Simona Halep vor fi foarte greu de replicat. 

"Viitorul tenisului românesc încă există. Până acum am avut o generație foarte, foarte bună cu multe jucătoare care au venit în același timp, au jucat bine și au intrat în top 100. Lista a avut-o fruntașă pe Simona Halep, care a fost un fenomen. Rezultatele Simonei sunt foarte greu de replicat, mai ales într-un timp foarte scurt. Este greu să vină cineva imediat din spate și să facă același lucru pe care l-a făcut Simona sau chiar mai bine. Avem un exemplu acum cu Carlos Alcaraz, succesorul lui Rafael Nadal. Este incredibil ce face și foarte greu de replicat. Pentru România, avem fete bune, printre care Gabriela Ruse, Jacqueline Cristian, Ana Mihăilă și Anca Todoni. Trebuie să avem puțină răbdare și încredere ca fetele să înceapă să se afirme", a mai punctat Alexandra Dulgheru.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel