Fotbal Care este surpriza ligii secunde de fotbal și cum arată clasamentul, după patru etape
Data publicării:
A patra rundă a ligii secunde de fotbal din țara noastră s-a încheiat, existând surprize în fruntea clasamentului.

A patra etapă a Ligii 2 de fotbal din țara noastră s-a încheiat luni, 26 august, cu victoria celor de FK Csikszereda în fața echipei FC Argeș. În urma acestui succes, ciucanii rămân singura formație din al doilea eșalon cu procentaj maxim de victorii.

Etapa recent încheiată a adus meciuri cu victorii în prelungiri, succesul cu cea mai mare diferență de scor și debutul celor de la Corvinul Hunedoara în noul sezon, după participarea în cupele europene.

FK Csikszereda, singura echipă cu număr maxim de puncte

Ciucanii, care au evoluat în barajul de promovare/retrogradare la capătul stagiunii trecute în fața celor de la Dinamo București, au început foarte bine noul sezon.

Formația antrenată de Robert Ilyes are 12 puncte acumulate după primele patru runde și este singura echipă din Liga 2 care nu s-a încurcat până acum, cu al doilea cel mai bun golaveraj din competiție (12-3).

În ultimul meci al etapei, disputat luni, la Mioveni, echipa din Miercurea Ciuc s-a impus la limită, 1-0, în derby-ul rundei cu cei de la FC Argeș.

CSM Slatina e surpriza noului sezon al Ligii 2

Formația din Oltenia, aflată în play-out la capătul stagiunii trecute, dar fără emoțiile retrogradării, ține aproape de liderul Csikszereda.

Cu un Cătălin Doman în formă de zile mari, marcator a șase goluri în patru meciuri, formația celor de la CSM Slatina a acumulat 10 puncte și, în ultimul meci, a înregistrat cea mai mare victorie din Liga 2, 2024-2025, 5-0 în deplasare cu nou-promovata Câmpulung Muscel 2022.

După încheierea celor patru etape, oltenii se află pe poziția secundă în liga 2, cu 10 puncte acumulate.

Corvinul Hunedoara, debut cu stângiul în întrecerea internă

Jucătorii de la Corvinul Hunedoara au evoluat în primul meci din actualul sezon, la Voluntari, unde a pierdut cu formația gazdă, scor 2-0.

Meciul cu ilfovenii a fost primul meci al câștigătoarei Cupei României după parcursul european, în care trupa lui Florin Maxim a întâlnit ungurii de la Paks (turul  I al UEFA Europa League), slovenii de la NK Rijeka (turul II UEFA Europa League) și kazahii de la FC Astana (turul III al UEFA Conference League).

Echipa din județul Hunedoara are trei etape restante de disputat, cu CSC Șelimbăr, Unirea Ungheni și CS Afumați.


FC Bihor, ACSM Reșița, Steaua București, CS Afumați, Chindia, victorii la limită

FC Bihor s-a impus în duelul nou-promovatelor, 2-1 în deplasare, la Metalul Buzău, urcând pe locul 6, de play-off, în clasament.

ACSM Reșița a obținut trei puncte în minutul 90+3 al duelului cu CSM Focșani, ultima formație care a urcat din Liga 3 sezonul trecut, în timp ce Steaua București a câștigat la limită, la Dumbrăvița, aducând al doilea succes în Ghencea.

CS Afumați a acumulat trei puncte cu Metaloglobus, echipa bucureșteană fiind, până la ora meciului cu ilfovenii, pe ultima treaptă a podiumului.

Chindia Târgoviște s-a impus la limită, 1-0, în deplasarea de la Unirea Ungheni. Formația din județul Mureș, alături de Corvinul, sunt singurele echipe fără gol marcat în noul sezon.

Concordia Chiajna a câștigat primul meci din campionat, iar Ceahlăul Piatra Neamț a obșinut al doilea succes consecutiv, în timp ce FCU 1948 Craiova și Șelimbăr „s-au anihiliat” reciproc (1-1).

După un început fără victorie în primele trei runde, Concordia Chiajna, antrenată de Ilie Poenaru, a obținut primul succes din campionat, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, scor 2-0.

Ceahlăul Piatra Neamț continuă pe același trend ca și în a treia rundă, câștigând pentru al doilea meci la rând, contra celor de la CS Mioveni, echipă care a disputat barajul de retrogradare/promovare în ediția 2023-2024, contra celor de la FC Botoșani.

În duelul care a deschis runda, FCU 1948 Craiova și CSC Șelimbăr au încheiat cu o remiză. Sibienii au deschis scorul prin Matko Babic (minutul 7), dar oltenii au egalat prin Andrea Padula.


Rezultatele etapei a IV-a

Vineri, 23 august

FCU 1948 Craiova - CSC Șelimbăr (Padula 69’/ Babic 7’), scor 1-1

Sâmbătă, 24 august

Unirea Ungheni - Chindia Târgoviște (Danu 90’+4), scor 0-1

CS Afumați - Metaloglobus București (Stanciu 44’, Iamandache 54’/ Irimia 41’), scor 2-1

Ceahlăul Piatra Neamț - CS Mioveni (Asibey 38’, Petre 90’+1), scor 2-0 

Câmpulung Muscel 2022 0-5 CSM Slatina (Doman 7’, 13’, Trașcu 41’, 59’, Mitran 74’), scor

Metalul Buzău - FC Bihor Oradea (Robu 8’/ Jurj 58’, Hora 68’), scor 1-2

ACSM Reșița - CSM Focșani (Dolghi 90’+4), scor 1-0 

CSC Dumbrăvița - Steaua București (Chipiriliu 79’), scor 0-1

Viitorul Pandurii - Concordia Chiajna (Marc 87’, Petre 90’+3), scor 0-2 

Duminică, 25 august

FC Voluntari - Corvinul Hunedoara (Nemec 52’, Andrei 85’), scor 2-0

Luni, 26 august

CFC Argeș - AFK Csikszereda (Csuros 19’), scor 0-1, scrie Federația Română de Fotbal.

 

Clasamentul Ligii 2, după primele patru etape


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare

Fotbal Nicolae Dică a plecat de la FC Argeş

Nicolae Dică nu mai este antrenorul celor de la FC...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel