Fotbal international Carlo Ancelotti a numit fotbalistul care va câștiga Balonul de Aur
Data publicării:
Antrenorul madrilenilor a explicat argumentele care stau la baza viitorului câștigător al Balonului de Aur.

Vinicius Jr., viitorul câștigător al Balonului de Aur

Antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Carlo Ancelotti, s-a declarat convins că atacantul brazilian Vinicius Junior, autorul unui hat-trick în partida cu Borussia Dortmund, disputată marți seara, va fi câștigătorul Balonului de Aur în acest an, pentru contribuția sa la câștigarea ultimei ediții a Ligii Campionilor.

Conduși la pauză de Borussia Dortmund (0-2), madrilenii au avut o revenire senzațională în repriza secundă, pe parcursul căreia au reușit o „manita”, grație triplei lui Vinicius și golurile fundașilor Antonio Rudiger și Lucas Vazquez.

„Este rar să vezi un jucător care face o repriză secundă ca cea pe care a făcut-o Vinícius, în afară de goluri, cu o energie, intensitate și caracter extraordinare”, a spus Ancelotti la conferința de presă susținută la finalul meciului de pe Santiago Bernabeu.

„Cred că va câștiga Balonul de Aur pentru ceea ce a făcut în sezonul trecut, când ne-a ajutat să câștigăm Liga Campionilor, nu pentru cele trei goluri de astăzi, care îl vor ajuta să câștige următorul Balon de Aur”, a adăugat tehnicianul italian.

Ancelotti a asigurat, totodată, că Vinícius are recunoașterea pe care o merită în Spania, unde a adus în atenție problema rasismului.

„Cred că are recunoașterea pe care o merită, jucătorul este fluierat pentru că poate face diferența. Se oprește problema rasismului cu el. Îl fluieră și e normal. El este respectat în această țară”, a adăugat antrenorul madrilenilor.

Comentând spectaculoasa „remontada” reușită de elevii săi pe parcursul reprizei secunde a meciului cu Borussia Dortmund, Ancelotti a precizat: „Nu sistemul este cel mai important lucru, ci atitudinea pe care o aduc jucătorii pentru a evolua într-un anumit sistem. Dacă am fi jucat 4-4-2 în prima repriză, s-ar fi întâmplat același lucru. Cel mai important lucru este atitudinea în joc. Repriza secundă ne-a învățat multe despre ceea ce trebuie să facem și cum să facem. Poate fi un moment cheie al sezonului”, a mai spus tehnicianul, transmite Agerpres.

CITEȘTE ȘI Nu mai e niciun dubiu. Vinicius Jr, favorit cert la Balonul de Aur după tripla cu Dortmund


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

Fotbal international Real Madrid spulberă Borussia Dortmund în Liga Campionilor

Echipa madrilenă era condusă la pauză cu 0-2, elevii...

Fotbal international Lionel Messi e pe val la Inter Miami

Jucătorul argentinian de fotbal în vârstă de 37 de ani...



logo icon Cele mai noi articole

Turnee WTA Emma Răducanu nu participă nici la turneul de la Hong Kong

Având inițial planul de a participa la competiția WTA...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Dorinel Munteanu şi-a aflat pedeapsa după episodul cu David Maftei

Sursa: Agerpres

Antrenorul cu portarii de la Dinamo a tras concluziile despre Golubovic, după meciul cu FCSB

Agerpres

Sportiva din Republica Moldova care a răbufnit după rezultatele alegerilor la referendum

Sursa: Agerpres

Vali Creţu, "fotbalistul cu 9 vieţi", în lacrimi: Am vrut să joc gratis la FCSB. Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu

pixel