Tenis Carlos Martinez și-a pregătit bine strategia pe care o pune în aplicare alături de Simona. „Are o foame de muncă!”
Data publicării:
Noul antrenor al Simonei Halep a făcut primele dezvăluiri despre colaborarea sa cu românca, încă de la verdictul oficial al TAS cu privire la reducerea pedepsei.

Martinez colaborează bine cu Simona și speră la Roland Garros

Spaniolul a oferit o serie de declarații privind noua sa colaborare cu Simona Halep. Acesta a explicat care este nivelul româncei și ce planuri au aceștia în viitorul apropiat. El a dezvăluit că Halep dorește și, mai mult decât atât, chiar va fi prezentă la Marele Șlem de la Paris, chiar dacă ea se declara sceptică, în urmă cu o săptămână, în privința acordării unui wild-card de către organizatorii Roland Garros-ului.

„Francezii sunt naționaliști”

După spusele Simonei, organizatorii din Hexagon nu ar acorda invitații speciale altor jucătoare, decât celor de naționalitate franceză. Astfel, ea n-ar avea posibilitatea de a participa la turneul său „de suflet”:

„Sper și-mi doresc (n.r. - să particip la Roland Garros), însă francezii sunt naționaliști și, din ce am înțeles, dau la franțuzoaice (n.r. - wild-card). Eu îmi doresc tare mult să joc la Roland Garros, pentru că este turneul meu preferat și ar fi bine. Dar, acum, decizia este la ei", declara Halep, în urmă cu o săptămână.

Cu toate acestea, se pare că antrenorul său este foarte optimist în legătură cu participarea ei la Grand Slam-ul pe care l-a câștigat în anul 2018.

Carlos Martinez a făcut mai multe declarații despre colaborarea cu românca, spunând că aceasta va juca la Roland Garros: „Da, Simona va juca la Roland Garros.. Bineînțeles, îi trebuie un wild-card, dar eu cred că va fi prezentă la Paris. Poate câștiga acest turneu de Mare Șlem”, a afirmat spaniolul, prin intermediul unui interviu cu antrenorul de tenis, Daniel Spatz, preluat de eurosport.ro

„Simo” se antrenează din greu și trage mult la antrenamente

Martinez a mărturisit că eleva sa depune foarte mult efort în ceea ce privește pregătirea pentru a reveni în sezonul de zgură, spunând că românca suportă cu greu înfrângerile: „Simona se antrenează bine, nu mă plâng. Ea mi-a spus că deși muncește mult la antrenamente, în meciuri i se umflă vena de la gât când e aproape de a pierde și își ridică nivelul jocului pentru că urăște să iasă învinsă de pe teren.

Am văzut o Simona foarte bucuroasă, cu foame de a munci, de a-și demonstra ei însăși că se mai poate bate pentru titluri WTA. E foarte puternică, dar nu a uitat cele 20 de luni în care a suferit... Acum trebuie să avem puțină răbdare, pentru că ea vrea foarte mult, foarte repede. S-a văzut și în meciul cu Badosa, că încă nu e în ritm”, a mai spus antrenorul Simonei Halep, în cadrul podcastului cu antrenorul Spatz.

Cahill, intermediarul dintre Martinez și Halep

Antrenorul spaniol și tenismena română au început colaborarea datorită australianului Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei: „Darren Cahill m-a contactat înainte de Crăciun dar nu mi-a spus numele jucătoarei. Cu Simona mă știam din circuit, câteodată se mai antrena împreună cu jucătoarele pe care le pregăteam. Așa că, dacă ea câștiga apelul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, sigur că aș fi fost interesat”.

Martinez a dezvăluit că Simona Halep abia aștepta verdictul final, întrucât l-a contactat imediat ce suspendarea inițială de patru ani i-a fost ridicată: „Apoi m-a apelat și ea. Era foarte convinsă de verdictul favorabil de la TAS, m-a sunat și i-am spus că sunt încântat de ideea de a lucra împreună. Când a aflat vestea de la TAS m-a sunat imediat. 

Am venit la București, ne-am pregătit pentru Miami. Nu am fost emoționat când m-am întâlnit cu ea. Am stabilit foarte rapid o bună conexiune. Nu mi-a fost, și nu-mi e, teamă de provocarea de a antrena o astfel de jucătoare”, a spus spaniolul.

Carlos Martinez știe ce trebuie să facă pentru a o readuce pe Simona Halep în TOP: „Am o idee foarte clară de ce vreau să îmbunătățim, cum să începem treaba, ce metodologie să abordăm. Am comunicat bine de la început”.

Iar Simona Halep e gata să renunțe la orgoliu și să se lase mâna la Martinez: „Mi-a și zis: 'Carlos, tot ce vrei să facem, să încercăm, sunt de acord!' . A fost facil să ne înțelegem. Cei care ajung numărul 1 sunt foarte buni deja, dar sunt mici lucruri care se pot face mai bine.”, a mai pus Carlos Martinez.

Perioadă de coșmar pentru Halep. Încearcă să revină la forma care a consacrat-o

„Trebuie să ne gândim că ea a venit după o perioadă în care se antrenase. Venise după o etapă din viața ei în care nu jucase, așa că trebuie să lucrăm la nivel de mișcare în teren. Nu am schimbat totul din prima, am vorbit cu ea, am încercat să găsim o cale de comunicare prin care amândoi să fim mulțumiți cu munca pe care o facem...

Simona nu prea folosește rețele de socializare. Mi-a spus că sunt prea multe minciuni acolo și nu vrea să le acorde atenție. Ea are nevoie de motivație, mai ales în acest moment. Ea este competitivă, vrea să se întoarcă la acel nivel. Dar eu trebuie să fiu acolo pentru ea în fiecare zi, să o conving că poate să facă ce își dorește”, a mai declarat Martinez, în cadrul podcastului.

Antrenamente intense la București

Simona Halep își pregătește revenirea încă de la primul meci disputat după revenire. Aceasta face antrenamente alături de noul său antrenor, Carlos Martinez, la București.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Tenis

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel