Superliga Romaniei Caruselul antrenorilor. Sezon agitat pentru cele două Craiove şi pentru FC Botoşani. Cine va fi următorul tehnician schimbat
Data actualizării:
Data publicării:
Meseria de antrenor este imprevizibilă, iar cluburile din prima ligă a României dovedesc asta cu vârf şi îndesat. Cele două echipe din Craiova, Universitatea şi FC U, dar şi FC Botoşani, sunt liderele campionatului la schimbatul antrenorilor, deşi au trecut doar 17 etape. 

Universitatea Craiova, echipa patronată de Mihai Rotaru, a început sezonul cu Eugen Neagoe pe bancă. După primele 2 etape, acesta a fost înlocuit cu Laurenţiu Reghecampf, care nu a rezistat, însă, prea mult. După etapa a noua, pe banca oltenilor a venit Corneliu Papură, care a stat din etapa a 10-a până în etapa cu numărul 15. În ultimele două etape, echipa a fost antrenată de bulgarul Ivaylo Petev. 

Craiova lui Mititelu a schimbat de patru ori banca tehnică

Cealaltă echipă din Craiova, FC U Craiova, patronată de Adrian Mititelu, a început sezonul cu Florin Drăgan (etapa 1), a continuat cu Nicolae Dică (etapele 2-7), l-a readus pe Florin Drăgan pentru etapele 8-9, l-a pus în funcţie pe Paul Răducan între etapele 10 şi 12, iar din etapa a 13-a l-a adus pe Giovanni Costantino. 

La FC Botoşani mai urmează o schimbare de antrenor

Multe schimbări pe banca tehnică au fost şi la FC Botoşani, unde sezonul a fost început cu Marius Croitoru pe bancă. După etapa a 7-a, Croitoru a fost înlocuit de Dan Alexa, care a rezistat până în etapa cu numărul 14. Din etapa a 15-a, echipa este antrenată de Andrei Patache, însă acesta va fi, cel mai probabil, înlocuit de un antrenor cu licenţă PRO. 

Universitatea Cluj a schimbat şi ea antrenorul în acest sezon. Toni Petrea a început pe banca "studenţilor", însă după etapa a şasea locul său a fost luat de Ioan Ovidiu Sabău, cel care antrenase echipa şi pe finalul sezonului trecut. 

Şi Sepsi Sf. Gheorghe s-a alăturat echipelor care şi-au schimbat antrenorul. Miercuri, 29 noiembrie, covăsnenii au anunţat că au ajuns la un acord pentru despărţirea de Liviu Ciobotariu. 

CITEŞTE ŞI Liviu Ciobotariu nu mai este antrenorul lui Sepsi Sf. Gheorghe. Noul antrenor va fi anunţat joi

Cine va fi următorul antrenor demis

Celelalte echipe s-au bucurat momentan de stabilitate, însă au existat discuţii de schimbări. Spre exemplu, la FC Voluntari Ilie Poenaru a fost în pericol să fie dat afară, însă a reuşit să redreseze echipa. 

UTA Arad continuă cu Mircea Rednic, în ciuda unui sezon fluctuant. Gheorghe Hagi este, încă, antrenorul Farului, deşi echipa nu mai are rezultatele de anul trecut. Şi la CFR Cluj au existat zvonuri privind înlocuirea lui Andrea Mandorlini, la fel cum la FCSB există întrebarea referitoare la cât va rezista pe bancă Elias Charalambous, chiar dacă echipa este liderul campionatului. 

Rapid Bucureşti pare să îi acorde în continuare credit lui Cristiano Bergodi, Marius Măldărăşanu are rezultate bune cu Hermannstadt, iar Leo Grozavu pare şi el să fie sigur de locul la Poli Iaşi, aşa cum pare a fi şi Florin Pârvu la Petrolul. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel