Fotbal Câștigă Lamine Yamal Balonul de Aur? Ce crede Ilie Dumitrescu
Data publicării:
Echipa națională a Spaniei a câștigat Campionatul European de fotbal - EURO 2024, după ce a învins Anglia în finală, cu scorul de 2-1. 

Lamine Yamal a impresionat o lume întreagă cu evoluția sa din cadrul Campionatului European de fotbal găzduit de Germania, reușind să înscrie un gol de excepție în meciu din semifinale, în fața selecționatei germane.

Dumitrescu: „El va câștiga Balonul de Aur”

Cu toate acestea, prestația fotbalistului în vârstă de 17 ani de la EURO 2024 nu va fi de ajuns pentru a cuceri Balonul de Aur, potrivit lui Ilie Dumitrescu.

Fostul internațional crede că Vinicius Junior va primi Balonul de Aur, jucător care a reușit să câștige atât titlul, cât și Liga Campionilor cu Real Madrid, chiar dacă s-a oprit în sferturile de finală cu echipa sa națională, Brazilia, la Copa America.

„Nu e de finețe la Yamal, e de interpretare, astea vin cu timpul. Are 17 ani. Gândiți-vă la Vini Junior ce fel arăta în primul sau al doilea sezon la Real Madrid și acum a ajuns cel mai bun jucător. El va câștiga Balonul de Aur.

Maturitate, experiență, tonus. Încă nu e matur (n.r. Lamine Yamal). Dacă va avea și maturitate în joc, va fi la cel mai înalt nivel. Poate să intre și el în lupta aia pentru Balonul de Aur dacă va ajunge să câștige Champions League. Dacă face chestia asta la 17 ani și e campion european, ăsta e obiectivul lui.

Lui Vini Junior trebuie să-i dăm Balonul de Aur. De ce să-i dăm lui Bellingham? Vini a fost lider incontestabil și s-a ridicat la un nivel înalt în foarte multe meciuri”, a declarat Ilie Dumitrescu, la Fotbal European.

Spania a pus mâna pe trofeul EURO 2024

Finala EURO 2024 s-a disputat duminică seara, pe Olympiastadion din Berlin. 

Spania a câștigat meciul împotriva Angliei cu scorul de 2-1, datorită golurilor marcate de Williams în minutul 47 și Oyarzabal în minutul 86. Palmer a egalat în minutul 73 pentru Anglia, însă partida a fost pierdută pe final. 

Deși Spania era considerată favorita clară, meciul a fost mult mai echilibrat decât se anticipa. Anglia a reușit să mențină un nivel bun al jocului, chiar dacă Spania a condus de două ori. În minutul 90, Anglia a fost foarte aproape să egaleze și să ducă meciul în prelungiri. Dani Olmo a scos o minge de pe linia porții. 

Spania a reușit să câștige cel de-al patrulea trofeu de campioană a Europei. De asemenea, selecționata iberică a avut și cel mai frumos joc la această ediție a Campionatului European, fiind echipa cea mai apreciată. Anglia a ratat cea de-a doua sa finală europeană. 

Iată echipele de start folosite de cei doi selecționeri:

Spania: Unai Simon - Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella - Rodri, Fabian Ruiz, Olmo - Yamal, Morata, Williams. Antrenor: Luis de la Fuente.

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Guéhi - Saka, Mainoo, Rice, Shaw - Bellingham, Foden - Kane. Antrenor: Gareth Southgate.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel