Canotaj Cătălin Chirilă s-a calificat în finala Campionatelor Mondiale din Uzbekistan
Data publicării:
Canoistul român a reușit să se califice în ultimul act al probei de canoe simplu pe 500 de metri, câștigând a treia serie cu timpul de 01 min 54 sec 412/1000.

Chirilă, prezent în finala Campionatelor Mondiale

Sportivul român Cătălin Chirilă s-a calificat în finala probei de canoe simplu pe 500 de metri, vineri, la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe pentru probe neolimpice de la Samarkand (Uzbekistan).

Chirilă a câștigat seria a treia, cu timpul de 01 min 54 sec 412/1000, la peste șase secunde de polonezul Wiktor Glazunow (02:00.581).

Cel mai bun timp din serii l-a scos cehul Martin Fuksa, care a câștigat seria a doua în 01 min 52 sec 280/1000.

În prima serie s-a impus moldoveanul Serghei Tarnovschi, în 01 min 56 sec 319/1000.

Finala A este programată duminică, la ora 10:04 (ora României). Chirilă va concura sâmbătă și în serii la canoe simplu pe 200 m.

La Mondialele din 2023 de la Duisburg, România a cucerit prin Cătălin Chirilă o medalie de aur la canoe simplu 500 m, una de argint la canoe simplu pe 1.000 m, plus una de bronz la canoe dublu pe 1.000 m prin Nuță și Sprîncean.

 

Chirilă vrea să își ia revanșa la Los Angeles 2028

Sportivul de 26 ani, de la CSA Steaua, este campionul mondial en-titre, iar la Paris s-a clasat al nouălea în proba olimpică de canoe simplu pe 1.000 m, după ce în serii a stabilit un nou record olimpic.

După experiența de la JO 2024 Paris, Chirilă a spus că va lucra mai mult și vizează deja Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 2028.

„Acum cred că m-aș mai gândi de câteva ori înainte să încep acea cursă din semifinale. Am făcut câteva greșeli tactice și tehnice. Greșelile tehnice le-au observat chiar și cei care cunosc destul de puțin canoe. S-a văzut cât de tare m-am împiedicat și nu a fost normal. Sunt conștient că trebuie să mă pregătesc pentru condiții mai rele. E primul lucru pe care vreau să-l schimb și sper ca prin antrenament să reușesc să fiu mai bun și pe valuri”, a afirmat Chirilă, care înaintea JO de la Paris se afla printre favoriți la câștigarea unei medalii.



„Cu siguranță mă gândesc la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice. Am tras linie imediat după acea cursă (n.r. - din semifinale). Poate mulți se așteptau să fiu șocat după ce s-a întâmplat în semifinale, dar eu am conștientizat imediat, mi-am dat seama că sunt pe locul cinci și nici nu mai era nevoie să stau să aștept confirmarea pe tabelă. E normal ca după o linie trasă, după o concluzie, să încep cu dreptul și am făcut asta în următoarea cursă (n.r. - în Finala B pe care a câștigat-o)”, a mai explicat Chirilă.

Cătălin Chirilă a câștigat clar Finala B a probei de la Paris, cu timpul de 3 min 47 sec 48/100. El s-a clasat pe locul 11 la Tokyo în această probă, câștigată atunci de Isaquias Queiroz.

România nu a mai obținut o medalie olimpică la kaiac-canoe de la Sydney, din 2000, când Florin Popescu și Mitică Pricop câștigau două medalii la canoe dublu, aur la 1.000 metri și bronz la 500 metri.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Canotaj

logo icon Articole similare

Canotaj Ionela Cozmiuc ia în calcul o revenire în canotaj

Nici nu s-a retras bine din activitate, că deja vrea să...

Canotaj Los Angeles, venim! România are viitor la canotaj

Canotajul românesc a fost principalul artizan al...


DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel