Gimnastică Cătălina Ponor, reacție după reușita echipei feminine de gimnastică: „După 12 ani de absență...”
Data publicării:
Tripla campioană olimpică la gimnastică a transmis un mesaj tinerelor sportive care au reușit calificarea într-o finală a Jocurilor Olimpice, după o pauză de 12 ani.

Gimnastica feminină, la înălțime, după 12 ani

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat în finală, duminică, 28 iulie, după 12 ani de la ultima sa participare la Jocurile Olimpice.

Cu un punctaj de 159.497, Sabrina Voinea, Ana Bărbosu, Amalia Ghigoarță, Lilia Cosman și Andreea Preda vor concura pe 30 iulie alături de cele mai bune gimnaste din lume. În concursul pe echipe, România a fost devansată de echipa Marii Britanii, care a obținut 160,830 puncte.

Tricolorele au evoluat în prima subdiviziune și au trăit emoții intense de-a lungul întregii zile, până la finalul evoluțiilor din celelalte subdiviziuni, pentru a vedea clasamentul final, întrucât numai primele opt echipe se calificau în finală.

Spre bucuria sportivelor și a tuturor românilor, gimnastele din țara noastră au reușit să se califice în finală. Aflate la prima lor experiență olimpică, gimnastele din România compun, totodată, cea mai tânără echipă de gimnastică la JO 2024.

Celelalte finaliste sunt: Statele Unite (172,296 puncte), Italia (166,861), China (166,628), Brazilia (166,499), Japonia (162,196), Canada (161,563) și Marea Britanie (160,830).

Sabrina Maneca-Voinea a obținut cele mai mari punctaje ale României la bârnă (14.000) și la sol (13.800), asigurându-și prezența în finalele pe aparate. Pe de altă parte, Ana Maria Bărbosu va concura în finalele la individual și la sol, iar Amalia Ghigoarță la individual.

Finala feminină pe echipe va avea loc marți, 30 iulie, iar cea la individual compus este programată pe 1 august. Pe 5 august se vor desfășura finalele la bârnă și sol. Ultima finală în care echipa feminină a României a fost la Jocurile Olimpice din 2012, la Londra, unde a obținut medaliile de bronz.

Cătălina Ponor: „Este o mare realizare, după 12 ani de absență”

Tripla campioană olimpică la gimnastică, Cătălina Ponor, a declarat că se bucură enorm de reușita tinerelor românce, spunând totodată că Sabrina Voinea ar putea fi liderul echipei, datorită rezultatelor sale.

„Am urmărit cu emoție și mă bucur din suflet că fetele au reușit să se califice în finală! Este o mare realizare, după 12 ani de absență și sunt sigură că și ele sunt foarte fericite și mândre de această performanță.

Ele sunt singurele care pot avea așteptări, să fie cât mai pretențioase și să își dorească cât mai mult de la performanța lor. Dacă ne luăm strict după rezultatele de până acum, aș zice că Sabrina Voinea poate fi lider al echipei. Însă antrenorii sunt cei care decid: de exemplu la noi, în 2004, nu exista un top, toate eram egale.”, a transmis expertul Eurosport, în emisiunea „Bonjour, Paris!”

De asemenea, Ponor a comentat și ratarea calificării în finala a gimnastului Andrei Vasile Muntean, sportivul român participând la ultima sa ediție a Jocurilor Olimpice.

Muntean a fost notat cu 14,366 în calificările de la paralele, sâmbătă, iar la finalul primei subdiviziuni în care a concurat se afla pe poziția a șaptea, cu slabe șanse de calificare, având în vedere că urmau alte două subdiviziuni, cu sportivi mult mai bine cotați.

„Andrei a făcut exercițiul pe care el l-a lucrat ani de zile în sala de antrenament. În sport, indiferent cât de bine faci un exercițiu, întotdeauna este loc de mai bine și cred că așa a fost și în cazul lui.”, a spus Ponor.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Gimnastică

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel