Superliga Romaniei Liderul U Cluj scârţâie. A doua înfrângere la rând în campionat
Universitatea Cluj a pierdut...
Ianis Hagi nu a jucat niciun meci pentru Rangers în acest sezon. Ba mai mult, fotbalistul a fost trimis la echipa secundă a clubului. Conform presei din Scoţia, Rangers vrea să evite astfel majorarea salariului lui Ianis Hagi în momentul în care acesta ajunge la 100 de meciuri pentru formaţia de pe Ibrox Park. Ianis Hagi are, în acest moment, 99 de meciuri jucate la Glasgow Rangers.
Astfel, în ultimele săptămâni, s-a vorbit intens despre transferul lui Ianis Hagi, la Fiorentina sau Fenerbahce. Dar, cum Fiorentina, care l-a avut deja pe Ianis Hagi, nu a făcut nicio mişcare, iar Fenerbahce, antrenată de Jose Mourinho, pare o alegere puţin probabilă pentru Ianis, în condiţiile în care tatăl său este idolul fanilor lui Galatasaray, a apărut şi varianta unui transfer în Liga 1.
Cu subiect şi predicat, Dan Şucu, finanţatorul celor de la FC Rapid, a anunţat că îl doreşte pe Ianis Hagi în Giuleşti. Jurnalista Ioana Cosma a publicat o fotografie cu Ianis Hagi şi i-a urat "Bine ai revenit acasă, Ianis Hagi! Baftă la FC Rapid 1923!".
CITEŞTE ŞI Ianis Hagi, la Rapid. Jurnalista Ioana Cosma face anunţul
Dar, la doar câteva zeci de minute după postarea jurnalistei, a ieşit la rampă Gheorghe Hagi. Patron la Farul Constanţa, manager, antrenor şi, cel mai important în ecuaţia asta, tatăl lui Ianis Hagi.
"Ianis, dacă vine în România, vine doar la Farul. Am zis tot ce am avut de zis. Doar ce zic eu... Uitați ce zice Rangers, ce zic eu, nimic altceva”, a declarat Gică Hagi, la Prima Sport 1.
Declaraţia, oricât de părintească ar fi, aduce aminte de ceea ce foşti fotbalişti din România au tot spus în ultimele luni despre problemele fotbalului românesc. "Părinţii sunt cea mai mare problemă".
"Mi-a spus Mihai Pintilii următorul lucru. A zis că din punctul lui de vedere cea mai mare problemă a copiilor şi juniorilor de azi, şi a cluburilor de copii şi juniori, sunt părinţii. Copiii mei joacă undeva, nu contează unde. Şi am fost la nişte meciuri şi eu. M-am dus foarte vesel. Am văzut încrâncenare, oameni care urlau la copii, părinţi care le spuneau cum să stea în teren, cum să lovească mingea. Am rămas şocat, vorbeau mai mult decât antrenorii. De ce mai ai antrenor, de ce îl mai dai la şcoală, de ce mai plăteşti bani, dacă ştii mai bine decât antrenorul? Mi-am pus căşti, iar în ultima vreme m-am dus cu muzică în urechi, ca să nu îi mai aud", a punctat Silviu Tudor Samuilă, jurnalist.
"Implicarea părinţilor există peste tot în lume. Doar că în România sunt implicaţi din toate punctele de vedere, tehnic, tactic, etc. Eu spun cam ce gândesc. Aşa consider eu că trebuie făcute lucrurile. Noi, tot ce facem la Academie, nu facem pentru mine, sau pentru altcineva, tot pentru copii facem. Părinţii nu au acces la antrenament. Din punctul nostru de vedere, e foarte clar. Părinţii nu au acces la antrenament. Pot să aducă copilul, există un loc unde pot să stea să socializeze, să bea o cafea, dar nu vreau să văd părinţii pe gard care să se uite la noi. Marea majoritate dintre ei, dintre părinţii jucătorilor din Academie, au înţeles lucrul ăsta şi chiar e o disciplină de care sunt foarte mulţumit în rândul lor. E un regulament pe care l-am făcut, de funcţionare în momentul în care intri în bază. E un regulament al părinţilor, unul al copiilor, lucruri pe care au voie să îl facă, lucruri pe care nu au voie. Dacă nu sunt de acord, niciun fel de problemă, ne strângem mâna şi aia e. La meciuri se pot manifesta, e normal. Sunt părinţi care se manifestă, sunt trăiri, orgolii între copii. E normal până la urmă. Nu am nicio problemă. Dar nu dau indicaţii, nu au voie. Au voie să încurajeze copiii, trebuie să dea dovadă de fair-play", a completat Vasile Maftei.
Acelaşi lucru l-a spus şi Ionel Dănciulescu.
"O mare problemă este şi la nivel de copii şi juniori. Pe lângă faptul că suferim din punct de vedere al antrenorilor, părinţii sunt cea mai mare problemă. Copilul lor e cel mai bun, cel mai tare, antrenorul are ceva cu el, are anumite afinităţi cu o parte dintre jucători, numai lucruri de genul ăsta. Nimeni nu îşi face autoanaliza, nimeni nu e obiectiv", a precizat fostul atacant al lui Dinamo.
Singura întrebare care se mai poate pune aici este următoarea: Cât de obiectiv este Ianis Hagi?
Va risca Ianis Hagi să rămână la echipa secundă a lui Glasgow Rangers, lucru care va duce, cel mai probabil, la pierderea convocărilor la echipa naţională? Va trece peste cuvântul tatălui şi se va duce la FC Rapid, singura echipă care pare să îl vrea în acest moment? Sau se va întoarce la Farul Constanţa, unde va fi titular constant, dar unde îi va atârna mereu deasupra capului "ajutorul" dat de tatăl său?
Universitatea Cluj a pierdut...
Zvonurile conform cărora...
Naţionala de handbal feminin a României a pierdut şi al...
Universitatea Cluj a pierdut...