Fotbal international Cazul Negreira nu s-a terminat. Arbitrul Hernandez Hernandez spune că "nu au existat niciodată indicaţii. Dacă obiectivul era să ajutăm Barcelona, statistica nu e de partea lor"
Data publicării:
Arbitrul spaniol Alejandro Hernandez Hernandez a vorbit pentru presa spaniolă despre cazul Negreira, în care FC Barcelona este acuzată de corupţie, dar şi despre meciurile în care arbitrează rivala Barcelonei, Real Madrid. 

"Sunt în arbitraj de 30 de ani şi nu mă afectează. Nu e scenariul perfect pentru un arbitru, evident, pentru că e multă tensiune generată. Asta afectează fotbalul, pentru că face din arbitru un inamic. Au spus lucruri îngrozitoare despre mine. Dar eu abordez meciurile cu aceeaşi naturaleţe ca pe restul, şi sper că nu vor exista momente gri. Îmi doresc să fie meciuri curate, fără probleme. 

De asemenea, nu observ tensiuni printre jucătorii lui Real Madrid la adresa mea. Mediul în care se propagă informaţiile şi criticile e mai mult în media decât printre jucători. E normal ca la un moment dat un jucător să mă vadă şi diferit. Pentru mine, Real Madrid înseamnă jucătorii, staff-ul, preşedintele, oameni care m-au întâmpinat cu zâmbete. Nu cred că şefii mei se tem de Real Madrid sau Barcelona. Mi-ar plăcea să fiu din nou la centrul unui Clasico", a declarat Hernandez Hernandez, citat de Mundo Deportivo

Barcelona, anchetată pentru că l-a plătit pe vicepreşedintele arbitrilor din Spania

 

"Daunele provocate echipei de arbitri sunt ireparabile. Sunt cele mai mari daune din istorie. La început, am crezut că sunt ştiri false. O înţelegere între un club şi un membru al Comisiei de Arbitraj este ilegală. Mă laud în continuare cu colectivul de arbitri, dar cumva mai reţinut, acum că ştiu că un membru al Comisiei a lucrat cu un club. Dar noi avem conştiinţa curată, ştim că din punct de vedere juridic nu avem nicio problemă", a mai declarat arbitrul, conform sursei citate. 

Întrebat care e relaţia arbitrilor cu Negreira, Hernandez Hernandez a spus că "el era responsabil pentru promovarea şi retrogradarea arbitrilor. Ne întâlneam cu el de patru ori pe an, şedinţe de cel mult un minut, în care ne spunea unde suntem în acel clasament. Asta era toată relaţia". 

Au ajutat arbitrii Barcelona, la cererea lui Negreira? 

 

"În primele cinci meciuri ale Barcelonei pe care le-am arbitrat, au câştigat doar două. În ceea ce îi priveşte pe cei de la Real Madrid, am arbitrat 12 meciuri şi au câştigat 10. Dacă obiectivul ar fi fost să ajutăm Barcelona, statistica nu e de partea lor. Nu am primit niciodată vreo indicaţie", a mai spus arbitrul. 

Un alt arbitru, Ricardo de Burgos Bengoetxea, a declarat că "acest caz ne-a făcut foarte mult rău. E o cicatrice pe care o vom îndepărta cu greu. Cei mai mulţi dintre noi nu avem nimic de ascuns. Să mă investigheze cât vor. Noi ne dorim ca, dacă cineva e vinovat, să fie tras la răspundere". 

Preşedintele clubului FC Barcelona, Joan Laporta, a fost inculpat pentru corupţie în ancheta asupra scandalului de arbitraj în care este implicată echipa catalană de fotbal, a anunţat miercuri justiţia spaniolă.

FC Barcelona şi foştii preşedinţi Josep Maria Bartomeu şi Sandro Rosell au deja calitatea de inculpaţi încă din luna martie pentru corupţie în acest scandal, la fel ca Jose Maria Enriquez Negreira, un fost înalt oficial al arbitrajul iberic, şi fiii săi. Potrivit acuzării, clubul catalan a plătit în total peste 7,3 milioane de euro lui Negreira între 2001 şi 2018. Plăţile au fost efectuate prin intermediul companiei Dasnil 95, aparţinând fostului arbitru, care s-au încheiat când acesta din urmă şi-a pierdut funcţia de număr doi în arbitrajul spaniol.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international
Tagurile articolului: arbitru  barcelona  hernandez hernandez  negreira  real madrid  spania 

logo icon Articole similare

Fotbal international AS Roma l-a dat afară pe Daniele de Rossi

AS Roma a rămas fără antrenor, după ce conducerea a...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel