Echipa nationala Ce a declarat antrenorul român care a ținut legătura cu Christoph Daum, după plecarea de la naționala României: „Am aflat cu mâhnire”
Data actualizării:
Data publicării:
Fostul selecționer al echipei naționale a României a decedat la vârsta de 70 de ani, după ce a adus o luptă dificilă împotriva cancerului pulmonar.

Christoph Daum a pierdut lupta cu cancerul pulmonar

Antrenorul german Christoph Daum a fost selecționerul echipei naționale de fotbal a României în perioada iulie 2016 - septembrie 2017, timp în care a bifat 10 partide la conducerea formației „tricolore”.

Fostul secund al lui Daum a mărturisit că încă ținea legătura cu antrenorul german. Ionuț Badea a spus că se aștepta la o astfel de veste, dar nu atât de curând.

„Am aflat cu mâhnire. Deși era ceva așteptat, parcă nu am fi vrut să se întâmple acum. El s-a luptat în ultimii doi ani cu apariția formelor canceroase.

Am fost în permanență în contact cu el, pentru că relația noastră a fost și de prietenie. El a influențat mulți oameni cu care a lucrat, el a fost cam primul antrenor care a creat o structură mai complexă. A fost primul care a văzut mai în detaliu și vrut să creeze o complexitate mai mare.

Munca lui a fost una asiduă, mare ca volum și nu poate fi cuantificat în măsurători cam ce a făcut. Nu putem vorbi despre finețuri, vorbim doar despre volum mare de muncă și stabilitate. 

Ultima dată am vorbit atunci când m-a rugat Edi Iordănescu să văd Ucraina - Germania. Am făcut o poză cu Rudi Voller și i-am trimis-o lui. Mă rugase să-i fac un mic rezumat despre naționala României pentru a vorbi despre ea la emisiunile unde era invitat.

La câteva zile după, el mi-a scris un nou mesaj, din păcate trebuia să anuleze toate emisiunile pentru că va face două operații. În urma acestor intervenții a mai apucat să meargă într-o vacanță, dar apoi organele nu au mai putut face față chimioterapiei. 

A fost un om foarte bun și chiar a influențat în bine oamenii cu care a lucrat”, a spus Ionuț Badea, potrivit digisport.ro.

 

Moment de reculegere pentru Daum, în Superliga României

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat printr-un comunicat că atât la partidele desfășurate în cursul zilei de astăzi, cât și la cele de luni, respectiv Gloria Buzău - „U” Cluj și UTA Arad - Farul Constanța, se va ține un moment de reculegere.

„Christoph Daum, fost selecționer al echipei naționale a României în perioda 2016-207, a încetat din viață, la vârsta de 70 de ani, după o lungă și grea suferință.

În semn de omagiu, Liga Profesionistă de Fotbal a hotărât ca toate meciurile rămase de disputat ale etapei a 7-a din SuperLiga României să fie precedate de un moment de reculegere.

Sincere condoleanțe familiei greu încercate!” au scris oficialii.

Christoph Daum a pregătit naționala României între 7 iulie 2016 și 14 septembrie 2017, având un bilanț de trei victorii, trei egaluri și patru înfrângeri în 10 partide.

Daum, care a fost diagnosticat cu cancer în 2022, s-a stins „liniștit, înconjurat de familie”, potrivit presei internaționale. Acesta a câștigat titlul în Bundesliga cu VfB Stuttgart și a pregătit nouă echipe diferite de club timp de 30 de ani, obținând 10 trofee. A fost campion al Turciei cu Fenerbahce și Beșiktaș, dar și al Austriei cu Austria Viena. A mai câștigat Supercupa Germaniei, cu Stuttgart, Cupa Turciei și Supercupa Turciei și Beșiktaș, Cupa Austriei și Supercupa Turciei cu Fenerbahce.

El le-a mai antrenat pe FC Koln, Bayer Leverkusen, Eintracht Frankfurt, FC Bruges și Bursaspor.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel