Superliga Romaniei Ce așteptări are Liviu Ciobotariu, înainte de meciul Dinamo - FC Botoșani
Data actualizării:
Data publicării:
Antrenorul echipei FC Botoșani a prefațat duelul cu Dinamo București, din a XI-a etapă a Superligii.

Antrenorul botoșănenilor se așteaptă la un meci de luptă în fața celor de la Dinamo București. În conferința de presă premergătoare meciului cu „alb-roșii”, Liviu Ciobotariu a lăudat cifrele și totodată prestația viitorilor adversari, spunând că elevii săi trebuie să reziste atmosferei făcute de suporterii care vor sprijini echipa din „Ștefan cel Mare”.

Ciobotariu: „Trebuie să fim pregătiți mental pentru acest joc, să rezistăm la presiunea pusă de fanii lui Dinamo”

„O misiune dificilă pentru noi, întâlnim o echipă într-o formă foarte bună, o echipă care se află, în momentul de față, pe poziția a treia. Și nu este întâmplător. Practică un joc foarte bun, e o echipă care, alături de CFR Cluj, se află în fruntea clasamentului în ceea ce privește golurile marcate, au 18 goluri marcate. Asta spune foarte mult despre forma lor de joc, chiar mă uitam într-un clasament al meciurilor de acasă... Dinamo se află pe prima poziții, cu patru jocuri disputate și 12 puncte, 11 goluri marcate și trei primite.

O echipă foarte bine organizată, foarte bine așezată. Cu siguranță, atmosfera va fi una foarte fierbinte, cu stadionul plin. Fanii lui Dinamo sunt recunoscuți pentru spectacolul pe care îl oferă, în special în jocurile de acasă, unde vin în număr foarte mari și-și susțin echipa.

În primul rând, trebuie să fim pregătiți mental pentru acest joc, să rezistăm la presiunea pusă de fanii lui Dinamo și bineînțeles, de adversarul nostru de vineri, reprezentată de jucători. Este clar că ne dorim foarte mult să venim cu un rezultat pozitiv de acolo, pentru că, în ultima perioadă, rezultatele nu au fost cele pe care noi ni le-am dorit. Așa că pornim cu gândul de a scoate un rezultat pozitiv, dar pentru asta trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere: tactic, mental, fizic. Să putem să ne îndeplinim obiectivul.

În ultimul joc nu am arătat rău (scor 3-3 cu Gloria Buzău), va trebui să eliminăm greșelile pe care le-am făcut, iar pentru a veni cu un rezultat pozitiv de acolo (n.r. deplasarea la Dinamo), 100% trebuie să fim foarte bine organizați în defensivă, după care trebuie să marcăm, pentru că în ultimele trei deplasări nu am marcat niciun gol.

S-a văzut pe tabela de marcaj, pe rezultatele pe care le-am înregistrat: de aceea spun că întâlnim o echipă cu un apetit ofensiv foarte bun, iar noi trebuie să fim organizați. Când spun organizare defensivă vorbesc despre toată echipa, să ne apărăm în bloc. După care, ideal ar fi să reușim să ducem atacul pozițional în terenul advers, așa cum l-am dus la jocul de acasă. Și, bineînțeles, să ne păstrăm aceeași poftă de a marca. Știm că nu este ușor, Dinamo este Dinamo! Suntem conștienți de lucrul ăsta, numai că va trebui să ne punem adversarul în dificultate. Trebuie să avem o construcție bună, să ajungem la poarta adversă și să marcăm.”, sunt declarațiile lui Liviu Ciobotariu, în conferința de presă premergătoare meciului cu Dinamo București.

CITEȘTE ȘI Programul etapelor a XI-a și a XII-a a Superligii

Dinamo București primește vizita celor de la FC Botoșani vineri, începând cu ora 21:00, pe stadionul „Arcul de Triumf”. Va fi pentru a 27-a oară când Dinamo și FC Botoșani se vor afla față în față în Superliga României. În precedentele 26 de confruntări, botoșănenii s-au impus de 11 ori, în timp ce „câinii roșii” și-au adjudecat 10 „directe”, alte cinci dueluri terminându-se nedecis.

Antrenorul moldovenilor a abordat și noile informații privind Cupa României, în urma tragerilor la sorți pentru aflarea grupelor, miercuri, 25 septembrie. Trupa lui Ciobotariu se va duela în grupa A cu echipele FC Rapid, CFR Cluj, Ceahlăul Piatra Neamț, CS Afumați și FC Argeș.

Tehnicianul a spus că este optimist în ceea ce privește competiția Cupei României 2024/2025, fiind totodată sigur că FC Rapid, adversara din primul meci, își va propune să câștige întrecerea.

Liviu Ciobotariu: „Privim cu optimism această competiție”

„Cupa României este o competiție foarte atractivă, unde este foarte clar că ne dorim să mergem mai departe. Ca program, eu spun că este un program ok. Întâlnim acasă Rapid, o echipă care cu siguranță și-a propus ca obiectiv câștigarea cupei, deci va fi un joc atractiv.

Apoi vom avea două deplasări la două divizionare secunde, mă refer la Ceahlăul Piatra Neamț și FC Argeș. Cu siguranță, noi suntem motivați să mergem mai departe.

Având în vedere că jucăm două meciuri în deplasare, dar sunt la echipe de ligă inferioară, este clar că privim cu optimism această competiție”, a mai declarat Ciobotariu.

Programul meciurilor din grupa A a Cupa României, 2024/2025

Grupa A: FC Rapid 1923, CFR Cluj, Ceahlăul Piatra Neamț, FC Botoșani, CS Afumați, Campionii FC Argeș

• Etapa 1: Campionii FC Argeș – CFR Cluj, FC Botoșani – FC Rapid 1923, CS Afumați – Ceahlăul

• Etapa 2: Ceahlăul – CFR Cluj, CS Afumați – FC Rapid 1923, Campionii FC Argeș – FC Botoșani

• Etapa 3: FC Rapid 1923 – CFR, Ceahlăul – FC Botoșani, CS Afumați – Campionii FC Argeș

Calendarul Cupei României, 2024/2025

Faza grupelor, etapa 1: 30 octombrie 2024

Faza grupelor, etapa 2: 4 decembrie 2024

Faza grupelor, etapa 3: 18 decembrie 2024

Sferturi de finală: 2 aprilie 2025

Semifinale: 23 aprilie 2025

Finala: 14 mai 2025


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...

Superliga Romaniei Marius Șumudică nu e dorit la Rapid

Antrenorul Marius Șumudică nu ar fi dorit de o parte...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres

Înaintea duelului cu Otelul Galați, Sabău numește unul dintre cei mai buni mijlocași din Superliga

pixel