Superliga Romaniei Ce au spus Boupendza și N'Jie după ce au aflat că pot juca pentru Rapid
Data actualizării:
Data publicării:
Jucătorii Aaron Boupendza și Clinton N'Jie, transferați de clubul de fotbal Rapid în această vară, au primit permisele de muncă și pot juca în tricoul „alb-vișiniu”.

Boupendza și N'Jie, pregătiți să joace pentru Rapid

„Abia aștept debutul”, a spus Boupendza, în timp ce Clinton N'Jie a adăugat: „Sunt gata de primul meci”.

Cei doi jucători au semnat încă din vară cu giuleștenii, dar nu au avut dreptul de a juca pentru echipa Rapidului. După ce și-au primit permisele de muncă, fotbaliștii, ale căror CV-uri sunt impresionante, pot debuta în tricoul giuleștenilor.

Cine sunt Aaron Boupendza și Cliton N'Jie

Aaron și-a început cariera în țara natală, la Mounana, formație de la care a venit în Europa, în 2016, atunci când a semnat cu Bordeaux. De aici, a fost împrumutat în patru rânduri, la Pau FC, Gazelec Ajaccio, Tours și Feirense. Pentru Pau a marcat 15 goluri, fiind golgheterul ligii a treia franceze.

În 2020, Boupendza a fost transferat definitiv la Hatayspor, acolo unde a marcat 22 de goluri în primul sezon, devenit cel mai bun marcator al Superligii turce. El a marcat de patru ori într-un meci cu Antalyaspor, câștigat cu 6-0 de nou-promovata Hayaspor, dar a reușit și o „dublă” contra lui Beșiktaș (2-2).

După un singur sezon în Turcia, gabonezul a fost achiziționat de Al Arabi, din Qatar, acolo unde a stat un an, fiind ulterior achiziționat de Al Shabab, în prima ligă saudită. Aici, acesta a fost antrenat de Marius Șumudică, reușind o evoluție foarte bună, cu 11 goluri marcate în 17 meciuri.

În 2023, FC Cincinnati a plătit 6,5 milioane de euro pentru atacantul din Gabon, acesta punctând de 8 ori în 28 de partide din Major League Soccer. În această vară, Boupendza a rămas liber de contract, despărțindu-se de formația americană, pe care a lăsat-o pe locul secund în Conferința de Est.

Pentru naționala Gabonului, Aaron a jucat în 35 de meciuri, punctând de 8 ori. În 2021, a marcat pentru Gabon la Cupa Africii, în victoria contra Insulelor Comore (1-0).

În ceea ce îl privește pe atacantul N'Jie, este de remarcat că fotbalistul camerunez în vârstă de 31 de ani a semnat cu Rapid tot din postura de jucător liber de contract.

El este fost jucător al lui Olympique Lyon, Olympique Marseille, Dinamo Moscova și Tottenham Hotspur, urmând să joace pentru Rapid până în 2026.

În 2018, pe vremea când îmbrăca tricoul lui Marseille, Clinton a marcat pentru calificarea în finala Europa League, punctând contra lui Salzburg, în semifinale. Ulterior, Marseille, cu N’Jie din minutul 55, a pierdut finala împotriva lui Atletico Madrid.

Pentru echipa națională a Camerunului, N’Jie a marcat 10 goluri în 44 de meciuri, reușind să câștige Cupa Africii, în 2017, după o finală contra Egiptului. În 2015, Clinton a fost protagonistul unui transfer de 14 milioane de euro, de la Lyon la Tottenham.

Cota de piață a lui Clinton, conform site-ului de specialitate transfermarkt, este de 950.000 euro, în timp ce Boupendza valorează 4 milioane de euro.

FC Rapid primește vizita celor de la Farul Constanța, luni, începând cu ora 21:00, într-o partidă contând pentru etapa a XIII-a a Superligii.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...

Superliga Romaniei Marius Șumudică nu e dorit la Rapid

Antrenorul Marius Șumudică nu ar fi dorit de o parte...

Superliga Romaniei Când va fi oficializat transferul lui Lukas Zima la FCSB

FCSB s-a înțeles cu Petrolul Ploiești în privința...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres

Înaintea duelului cu Otelul Galați, Sabău numește unul dintre cei mai buni mijlocași din Superliga

pixel