Jocurile Olimpice Ce nu se ştia despre medaliile de la JO2024. De unde provine plăcuţa de metal de pe ele
Data publicării:
Mulţi sportivi s-au plâns de calitatea medaliilor de la JO2024. Acestea au însă şi o inserţie de metal cu o provenienţă inedită. 

"Chiar dacă a trecut ceva vreme de când le-am obţinut, acum pot spune că realizez ce port la gât. Le port constant după mine, în maşină, în cameră. Sunt ceva unic. Sunt nişte medalii pe care le cucereşti greu, sunt Oscarul sportului. Sunt destul de grele şi asta probabil pentru că şi munca din spatele lor e lungă şi grea. Ca să cuceresc aceste două medalii, mi-au trebuit 12 ani de sport, de canotaj. Pot să spun că, în ciuda faptului că sunt grele, sunt uşurinţa şi încununarea muncii", a declarat Roxana Anghel la DCSport.

Plăcuţa inserată pe medalii, provenienţă inedită

"Sunt, într-adevăr, mai slabe calitativ. Dar pentru că sunt două şi pentru că le-am mai purtat la gât, s-au mai atins una de alta şi s-au mai zgâriat. La cei care au o singură medalie arată încă foarte bine. Au şi această bucăţică de fier din ele, despre care organizatorii au spus că e din Turnul Eiffel", a mai spus sportiva. . 

Fiecare medalie înmânată sportivilor la Paris conţine câte 18 grame de fier din Turnul Eiffel. 

Medaliile au anumite proprietăți clare: diametru de 85 de milimetri și o grosime de 9,2. Greutatea lor variază însă în funcție de culoare. Astfel, cele de aur au 529 de grame, cele de argint 525, iar cele de bronz 455.

Cel care a venit cu ideea de a insera câte o bucată din Turnul Eiffel în medalii a fost Moet Hennessy Louis Vuitton, partener al Jocurilor Olimpice de la Paris. Bucăţile de fier înlăturate de pe Turnul Eiffel la fiecare restaurare au fost păstrate, iar acum au fost inserate în medalii. 

Youtube video image


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel