Superliga Romaniei Ce spune Gabi Tamaș despre controversa în care este implicat Dorinel Munteanu
Data publicării:
Gestul antrenorului Dorinel Munteanu a reprezentat un subiect aprins în fotbalul românesc, în ultima săptămână.

Fostul fotbalist Gabi Tamaș s-a pronunțat în privința controversei apărute în jurul antrenorului Dorinel Munteanu. Tehnicianul a avut o ieșire nervoasă la adresa fundașului dreapta David Maftei în remiza cu Dinamo, scor 1-1, de la Galați. Acesta l-a tras pe fotbalist de guler pentru a-l face atent, după ce elevul său părea că îi ignoră indicațiile.

Gestul său a fost intens dezbătut în lumea fotbalului, unul dintre cei care și-a expus punctul de vedere fiind și Gabi Tamaș. El a povestit că a cunoscut pedepse dure în timpul carierei sale de fotbalist, însă acestea nu au avut parte de o astfel de expunere.

Tamaș: „Mi s-a întâmplat să iau palme, dar nu la televizor, ci în vestiar”

Fostul fundaș român nu crede că antrenorul oțelarilor a procedat în mod corect, chiar dacă a recunoscut că a primit, la rândul său, anumite corecții de-a lungul timpului.

„Mi s-a întâmplat să iau palme, dar nu la televizor, ci în vestiar. Eram tânăr, am luat palme. Mi-am luat capace, stai liniștit, nu era ca acum. Nu te atingem că vai, vai. E o reacție... nu știu... nu poți să faci în văzul tuturor. Mi se pare puțin deplasat.

Toți îl respectăm pe Dorinel Munteanu, dar problema este una. Se uită copiii la meciuri, copiii vor să învețe ceva. În Anglia mă puneau să-mi acopăr tatuajul de pe mână pentru că se uită copiii la meciuri.

Vă dau un exemplu. Ai adrenalina aia în tine. După meci, eu îl sunam pe tata mereu și îl înjuram, la propriu. 10 minute - 15 minute ne înjuram reciproc. Astea trebuie să le gestionezi”, a declarat Gabriel Tamaș, la ProSport.

Totuși, antrenorul a fost susținut de mai multe voci, chiar dacă a fost și intens criticat de alți reprezentanți ai fotbalului. Cristi Munteanu, președintele celor de la Oțelul Galați, a explicat modul în care se comportă Dorinel Munteanu în raport cu echipa sa.

Cristi Munteanu: „Nici măcar o dată nu am auzit să înjure vreun jucător sau să jignească”

„Îl avem pe Dorinel de trei ani. Am văzut multe antrenamente și cantonamente făcute de el. Nici măcar o dată nu am auzit să înjure vreun jucător sau să jignească. Poate lumea nu mă crede.

A fost supărat că striga la jucător și jucătorul ori nu l-a auzit ori nu a vrut să întoarcă capul. E un antrenor dur, dar nu lovește. Eu când eram mic am luat palme, dar așa erau vremurile. Era starea de tensiune. Dacă avea ceva cu jucătorul, îl schimba. Ce e mai rău pentru un jucător decât să îl scoți de pe teren?!

CITEȘTE ȘI Dorinel Munteanu, apărat după gestul făcut asupra lui David Maftei

ȘI Ilie Dumitrescu își atacă fostul coleg de generație, pe Dorinel Munteanu, după ce antrenorul l-a tras de guler pe David Maftei

Maftei a rămas pe teren și așa de tare s-a speriat de Dorinel că a fost declarat jucătorul meciului”, a spus fostul portar și actualul președinte al clubului de fotbal Oțelul Galați, Cristian Munteanu.

Pe de altă parte, selecționerul echipei naționale U21, Daniel Pancu, a avut o altfel de perspectivă. El consideră că jucătorul David Maftei are o atitudine greșită față de incident, făcându-se vinovat în acest context.

„Eu nu am nicio treabă cu antrenorul aici. Dorinel, tot respectul! Vorbesc strict pe situația asta, mentor-antrenor și un jucător. O componentă de bază, consider eu, a valorii unui jucător, o reprezintă și personalitatea.

Reacția lui e a unui jucător umil, care poate nu-și dorește nimic în viața asta, care a fost convocat și de mine la U21. Să stai să fii strangulat de gât și să nu spui nimic, spune multe despre tine.

Iar noi, când facem pasul în străinătate cu jucătorii tineri, acolo nu te mai înjură nimeni, antrenorul iți dă planul tactic, ești într-o competiție cu unul sau doi jucători. Nu te strangulează nimeni și de asta, poate, jucătorii noștri au multe probleme când merg acolo.

Eu cred că ultimii vinovați sunt jucătorii, o s-o spun tot timpul. Au și ei problemele lor. Am avut și eu 17-18 ani, pe mine n-a pus nimeni mâna. Știu că erau antrenori de genul, poate am fost norocos și n-am prins.

Un jucător cu personalitate se ridica, îi lua mâna ușor de pe guler, ieșea în minutul ăla afară de pe teren și spunea a doua zi 'Am plecat, îmi pare rău, nu mai lucrez cu tine'. Dar, din moment ce jucătorul acceptă astfel de lucruri, nu are rost să discutăm”, a declarat Pancu, potrivit digisport.ro.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...

Superliga Romaniei Marius Șumudică nu e dorit la Rapid

Antrenorul Marius Șumudică nu ar fi dorit de o parte...

Superliga Romaniei Când va fi oficializat transferul lui Lukas Zima la FCSB

FCSB s-a înțeles cu Petrolul Ploiești în privința...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres

Înaintea duelului cu Otelul Galați, Sabău numește unul dintre cei mai buni mijlocași din Superliga

pixel