Jocurile Olimpice Ce spune înotătorul ungur, după ce David Popovici a câștigat medalia de bronz la o diferență de o sutime
Data actualizării:
Data publicării:
Nándor Németh s-a clasat pe a patra poziție în finala probei de 100 metri liber, la o diferență de 0,01 secunde față de timpul înregistrat de David Popovici, medaliat cu bronz.

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de bronz la 100 m liber, miercuri seara, la Jocurile Olimpice de la Paris, într-o finală în care chinezul Zhanle Pan a câștigat aurul cu un nou record mondial.

Ultimul act a fost unul spectaculos, cel mai rapid din istorie, Pan doborându-și propriul record (46 sec 80/100) și cucerind aurul în 46 sec 40/100. Argintul a revenit fostului campion olimpic australian Kyle Chalmers, în 47 sec 48/100, Popovici fiind înregistrat în 47 sec 49/100. David Popovici a fost la o sutime de Chalmers, dar și la o sutime de secundă de maghiarul Nándor Németh, clasat al patrulea.

 

Németh: „Sunt pe drumul cel bun, o să mă doară pentru o vreme, dar despre asta este sportul”

Înotătorul maghiar a discutat, pentru presa din Ungaria, despre diferența de o sutime pe care a avut-o față de bronzul olimpic. Nándor Németh s-a declarat mulțumit de rezultat, chiar dacă nu a reușit să pună mâna pe o medalie, la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Vorbim de 100 metri liber, detaliile mărunte fac diferența. Norocul nu a fost alături de mine de data asta, dar a fost o cursă bună, m-am simțit bine. Nu mi-am dat seama cine este unde. Trebuie să procesez ce s-a întâmplat, dar așa este sportul, competitiv. Nu mi-am dat seama cine și unde se află. Am simțit faptul că chinezul a dispărut (n.r. - Pan Zhanle, medaliat cu aur). Am făcut totul pentru acest 47:50.

A fost bine, ar fi fost mai bine să plec acasă cu o medalie, dar aici au fost adversari foarte puternici și am arătat că sunt și eu de luat în seamă. Sunt pe drumul cel bun, o să mă doară pentru o vreme, dar așa cum am spus, despre asta este sportul. Nu am avut cea mai bună perioadă, dar cred că m-am descurcat destul de bine. Sunt pe al patrulea loc la JO, deci m-am descurcat bine.”, a spus înotătorul maghiar Nándor Németh, pentru nemzetisport.hu.

 

Popovici, semnal de alarmă la adresa lacunelor din infrastructura sportivă

„Sunt puțini cei care excelează cu adevărat în România la sporturi, însă alături de condițiile pe care le avem, trebuie să facem ce putem. Acum, că am zis despre condițiile pe care le avem - nu numai noi înotătorii - ci sportivii, în general, în țară, poate se va schimba ceva... Nu se va schimba ceva doar dacă vorbim despre asta! Trebuie să se facă, într-adevăr, presiuni, să li se aducă la cunoștință tuturor oamenilor care se ocupă de așa ceva.

Trebuie să ne punem pe treabă, pentru că avem un campion olimpic din an în Paște în ultima vreme. Mă bucur că am reușit să fiu eu. Asta am făcut pentru mine, pentru țară, pentru toată lumea, însă mi-ar plăcea să avem din ce în ce mai multe medalii, mi-ar plăcea să fie mai mult de trei oameni calificați la Jocurile Olimpice pentru înot...avem o delegație destul de mare de sportivi la Jocurile Olimpice.

Însă te uiți la alte multe țări care au la fel sau mai puțini locuitori decât noi și sunt triplu, cvadruplu, pentru că se investește mai mult în sport, sportul e considerat mai important și nu degeaba sunt și țări mai dezvoltate decât noi! Așa că, pentru o Românie educată, sănătoasă, trebuie să investim mai mult în sport.”, a spus Popovici, pentru TVRSport.

CITEȘTE AICI Întregul discurs al lui David Popovici, pentru politicienii români


 


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel