Grand Slam Ce spune kinetoterapeutul lui Sinner, după ce tenismenul a încheiat colaborarea cu el
Data publicării:
După scandalul de dopaj iscat în jurul numelui său, Jannik Sinner a hotărât să încheie colaborarea atât cu kinetoterapeutul său, cât și cu preparatorul său fizic.

Mesajul fostului kinetoterapeut al lui Sinner, înainte de începutul US Open

Kinetoterapeutul italian Giacomo Naldi, aflat în centrul răsunătorului caz de dopaj de care a fost exonerat Jannik Sinner, numărul 1 mondial al tenisului masculin, a confirmat pe rețelele de socializare că nu mai face parte din staff-ul jucătorului.

„Mă doare să mă gândesc că nu mai fac parte (din staff), este greu să nu fiu în tribune alături voi și să nu-l încurajez pe Jannik, însă va trebui să mă obișnuiesc repede cu asta”, a scris sâmbătă Naldi pe contul său de Instagram, cu două zile înainte de startul US Open.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Giacomo Naldi (@giacomonaldi)



„Sunt mândru că am făcut parte din această echipă extraordinară, că am dat întotdeauna totul și că am fost profesionist 100%”, a continuat Naldi, care a denunțat „o justiție sancționată de presă, prea adesea superficială și rareori bazată pe fapte reale”.

Naldi a lucrat timp de 18 luni alături de Sinner, care a câștigat cinci titluri în 2024, inclusiv primul său turneu de Mare Șlem, Openul Australiei, în ianuarie.

Jannik Sinner a fost depistat pozitiv la două controale antidoping în martie 2024, la opt zile distanță: pe 10 martie în timpul turneului de la Indian Wells și pe 18 martie în afara competiției, cu puțin înaintea turneului de la Miami. În urina sa au fost găsite urme de clostebol, un anabolizant.

Un tribunal independent a acceptat explicația lui Sinner conform căreia contaminarea cu o substanță interzisă, clostebol, un agent anabolizant, a avut loc atunci când un membru al echipei sale, Naldi, a aplicat un spray fără prescripție medicală pentru a trata o rană ușoară la începutul acestui an, a indicat marți Autoritatea Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA).

ITIA a acceptat explicațiile lui Sinner și l-a exonerat oficial marți, ceea ce a stârnit reacții de revoltă din partea unor jucători, printre care australianul Nick Kyrgios și canadianul Denis Shapovalov.

Sinner a renunțat și la preparatorul său fizic, Umberto Ferrara, cel care îi furnizase lui Naldi spray-ul interzis, scrie Agerpres.

 

Ce crede Novak Djokovic despre cazul lui Sinner

Cunoscut ca fiind unul dintre cei mai vocali tenismeni, Novak Djokovic a comentat cazul de dopaj în care italianul Jannik Sinner este implicat, spunând că există extrem de multe nereguli în sistemul antidoping. Sârbul a făcut referire și la alte cazuri de dopaj, printre care și cel al Simonei Halep - fără a menționa nume, însă. El a declarat, într-o conferință organizată la ultimul turneu major al anului, faptul că regulamentele trebuie să fie clare și, implicit, schimbate, pentru ca toți jucătorii să dispună de aceleași reguli și de garantarea unei gestiuni standardizate a situațiilor de acest fel.

„Există o mulțime de probleme în sistem”, a spus Djokovic. „Vedem o lipsă de protocoale clare și standardizate. Pot înțelege sentimentele multor jucători care se întreabă dacă sunt tratați la fel. Sper că organele de conducere ale sportului nostru să învețe din acest caz și să abordeze aceste cazuri mai bine în viitor. Trebuie să existe o schimbare în mod colectiv, cred că asta este evident.

Mulți jucători – fără a-i numi pe niciunul dintre ei, dar sunt sigur că știți deja cine – au avut cazuri similare sau au fost implicați în aproape aceleași cazuri, dar care nu au avut același rezultat”, a mai spus el.

„Și acum întrebarea este dacă e vorba despre fonduri, dacă un jucător își poate permite să plătească o sumă semnificativă de bani pentru o firmă de avocatură care i-ar reprezenta mai eficient cazul. Nu știu. Este cazul sau nu? Este ceva ce simt că trebuie să investigăm mai mult în mod colectiv.”, a declarat „Nole”, într-o conferință de presă desfășurată la US Open.

Ultimul turneu major al anului începe luni, 26 august.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Grand Slam

logo icon Articole similare

Grand Slam Novak Djokovic, eliminat de la US Open în turul III

Novak Djokovic a reuşit o contraperformanţă la US Open....



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel