Echipa nationala Ce zice Ianis Hagi după ambele partide începute pe banca de rezervă. „Mister este cu deciziile”
Data actualizării:
Data publicării:
Jucătorul în vârstă de 25 de ani a fost introdus pe teren în minutul 68 al partidei contra Belgiei, meci încheiat cu victoria „Diavolilor Roșii”.

Ianis Hagi a debutat la EURO 2024 în tricoul galben cu numărul 10, purtat până atunci de către căpitanul echipei, Nicolae Stanciu. Cel din urmă a decis să preia numărul purtat în mod obișnuit de Olimpiu Moruțan (21), „tricolor” accidentat în luna aprilie a acestui an, care a ratat participarea la Campionatul European de fotbal.

După reușita din meciul cu Ucraina (scor 3-0), în care a deschis scorul în minutul 29, Nicușor Stanciu a decis să îi ofere tricoul în care a jucat colegului său Moruțan, care este prezent, de asemenea, în Germania.

Ianis Hagi a fost întrebat de jurnaliști ce crede despre decizia lui Edi Iordănescu de a începe cele două meciuri de la EURO 2024 cu el, pe banca de rezerve. Ianis a fost introdus pe teren, în meciul cu Belgia (2-0 în favoarea belegienilor), în minutul 68.

„Asta nu mai depinde de mine. Mister este cu deciziile. Cred că trebuie să-l întrebi pe dânsul. Din punctul meu de vedere e că atunci când intru pe teren să-mi respect rolul. Cam asta este.

Apoi, întrebările de schimbări, cine joacă, cine nu joacă, cred că trebuiesc adresate antrenorului. Indiferent de cât voi juca la echipa națională, un minut sau 90, este clar că trebuie să dau sută la sută!”, a răspuns Ianis Hagi.

Explicația purtării tricoului cu numărul 11

Întrebat ce reprezintă participarea la primul Campionat European de fotbal la seniori, dar și a purtării tricoului cu acest număr, Ianis Hagi a relatat: „E o mândrie, o responsabilitate imensă, ținând cont de cine a purtat acest număr la turneele finale și încă un motiv să dau totul pe teren, așa cum am făcut-o de fiecare dată pentru echipa națională. Să produc și să producem rezultate pentru o țară întreagă”.

Fiul lui Gheorghe Hagi a povestit și decizia lui Stanciu de a-i oferi tricoul cu numărul 10, spunând: „A fost o decizie a lui Nicu, fiindcă Olimpiu, pentru noi, înseamnă foarte, foarte mult, pentru acest grup...Ne-a ajutat și pe teren, și în afara lui. Așa cum probabil toată lumea știe,  suntem deja o familie imensă aici, de ani de zile.

Am crescut împreună, de mici copii, și acum facem performanță la echipa mare. Nicu venise în cantonamentul de la Mogoșoaia, în cameră la mine, ca să mă întrebe dacă vreau să port numărul 10, pentru că el a luat decizia să poarte numărul lui Olimpiu la acest Campionat European.

În primul rând, l-am felicitat pentru gest, iar apoi i-am zis că voi încerca, cu siguranță, să port acest număr cu mândrie, cu o responsabilitate imensă. Așa cum pentru orice tricou, și pentru tricoul cu numărul 10 voi da totul pe teren, pentru echipa națională.”, a relatat Ianis.

Pentru „tricolori”, care rămân încă pe prima poziție în grupa E, urmează meciul cu Slovacia. Partida de miercuri, 26 iunie, este foarte importantă pentru calificarea în optimile competiției.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel