Superliga Romaniei Cea mai mare greşeală de arbitraj din Liga 1 în acest sezon. VAR-ul a validat un gol... din offside
Data publicării:
Marius Avram, fost arbitru, a spus care a fost cea mai mare greşeală de arbitraj din acest sezon de Liga 1. 

În sezonul regulat, Sepsi Sf. Gheorghe a învins CFR Cluj cu 2-1, dar golul decisiv a fost înscris din offside. Cu toate astea, VAR a validat golul, după ce liniile au fost trasate greşit. 

"Dacă ar fi să fac un top, deși nu fac, ar fi locul 1 la mari erori, din păcate. A fost o fază la care atacantul a fost înlocuit cu fundașul când s-au tras liniile. Deci nu vorbim de interpretare, ci de o greșeală mare. S-a stat și 6 minute sau chiar mai mult.

E vina tuturor celor care au fost acolo. Nu ai cum să dai vina doar pe operatorul VAR pentru ceva ce se vede foarte clar: unul e fundașul, altul e atacantul. E vina tuturor din cabină. Au fost aspru sancționați de CCA și suspendați foarte multe etape.

Din păcate, a fost o greșeală umană. E greu de acceptat, de aia aș pune-o numărul 1. Lumea, la nivel profesionist, se așteaptă la performanță maximă, și atunci e greu de acceptat că se încurcă fundașul cu atacantul.

Ce scuză ai avut? Pentru Liga 1 nu se poate. Până la urmă, e o experiență. Am văzut gafe monumentale și în Premier League, deci se poate oriunde", a spus Avram la Digisport. 

CCA a recunoscut eroarea după meci 

”Imediat după fluierul de final al meciului Sepsi OSK – CFR Cluj, disputat duminică, 17 decembrie, CCA a obținut imediat toate informațiile și a intrat în posesia imaginilor din camera VAR pentru a analiza cu atenție faza în urma căreia Sepsi a marcat minutul 85.

Ca urmare a analizei făcute a rezultat că s-a comis o eroare. Linia albastră a fost atribuită atacantului, iar cea roșie fundașului. Cu toate că cel care atribuie liniile este operatorul de reluări care face parte din echipa tehnică VAR, arbitrul VAR și asistentul VAR nu pot fi absolviți de vină, ei nerealizând eroarea comisă, deși foarte bine au observat o posibilă poziție de ofsaid. De asemenea, arbitrul asistent, chiar dacă ofsaidul a fost unul mic, nu ușor de sesizat în dinamica fazei, va suporta și el consecințele.

Am avut deja o primă discuție în cadrul CCA și am decis să înlocuim toți cei trei arbitri de la viitoarele delegări. De asemenea, vom avea în perioada următoare o întâlnire cu echipa tehnică pentru a vedea cum putem evita pe viitor astfel de greșeli.

În concluzie, golul a fost marcat din ofsaid, o eroare regretabilă a brigăzii de arbitri, motiv pentru care doresc să prezint scuze, în numele CCA, celor afectați de această greșeală”, a transmis Vassaras, potrivit frf.ro. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Ce se întâmplă dacă Rapid pierde meciul cu Unirea Slobozia

Rapid are o singură victorie în campionat în acest...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel