Superliga Romaniei Cei cinci oameni propuşi de Ion Crăciunescu la şefia CCA. "Cum să ai un asemenea om în ţară şi să pui un străin?"
Data actualizării:
Data publicării:
Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu a dat cinci nume de posibili înlocuitori pentru Kyros Vassaras la şefia Comisiei Centrale a Arbitrilor. 

"N-are ce să caute un grec în fruntea CCA. Avem soluții, Igna, Porumboiu, Balaj, Tudor, Grigorescu. V-am dat 5 nume, nu putem să spunem dacă nu vor până nu îi întreabă cineva. 

Prima variantă ar trebui să fie Ioan Igna, are o memorie incredibilă, totul îl recomandă, a făcut performanță, are conduită, e un exemplu pentru toți arbitrii. Și are o memorie senzațională. Cum să ai un om ca Igna în țară și să vii cu un străin?!”, a precizat Crăciunescu pentru GSP.ro.

Cu ce se remarcă cei propuşi de Ion Crăciunescu la CCA 

Ioan Igna a arbitrat 208 meciuri în prima divizie a fotbalului românesc, 89 în Liga a II-a, şi a fost arbitru FIFA între 1976 şi 1989. El a fost şi fotbalist, la UTA Arad, Ştiinţa/Poli Timişoara şi Vagonul Arad. 

Adrian Porumboiu a arbitrat 239 de meciuri în Liga 1, dintre care 8 derby-uri Steaua - Dinamo. Timp de 9 ani, a fost arbitru FIFA. După retragerea din activitate, a fost patronul echipei FC Vaslui timp de 10 ani. 

Cristi Balaj, actualul preşedinte al celor de la CFR Cluj, este al treilea arbitru în top 10 prezenţe în prima divizie. A condus 341 de jocuri în Liga 1 şi a fost arbitru FIFA timp de 10 ani. 

Alexandru Tudor are cele mai multe meciuri arbitrate în Liga 1, 381, iar timp de 16 ani a fost pe lista FIFA. El a lucrat o perioadă şi la academia FCSB. 

Nicolae Grigorescu are şi el un CV bogat. A fost tuşier la 9 partide de turneu final (5 la Campionatul Mondial 1998 şi 4 la EURO 2000), dar a fost şi la o finală de Liga Campionilor, cea dintre Ajax şi Milan, încheiată cu victoria lăncierilor, scor 1-0, în 1995. Meciul a fost atunci arbitrat de Ion Crăciunescu. Nicolae Grigorescu a fost arbitru FIFA timp de 6 ani, din 1994 până în 2000, iar apoi a devenit observator FRF şi UEFA. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei
Tagurile articolului: alexandru tudor  arbitru  cca  cristi balaj  fotbal  ioan igna  ion craciunescu  nicolae grigorescu 

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Valeriu Iftime e sigur: Batem Clujul etapa următoare

Valeriu Iftime şi-a recăpătat încrederea în FC...

Superliga Romaniei Ăsta e Rapidul din Giuleşti. Iubeşte-l şi o să înnebuneşti

Declicul anunţat de Marius Şumudică înaintea meciului...

Superliga Romaniei După accidentare, Adrian Șut mai primește o lovitură

Fotbalistul celor de la FCSB trece prin momente grele.



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Valeriu Iftime e sigur: Batem Clujul etapa următoare

Valeriu Iftime şi-a recăpătat încrederea în FC...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Dorinel Munteanu şi-a aflat pedeapsa după episodul cu David Maftei

Sursa: Agerpres

Antrenorul cu portarii de la Dinamo a tras concluziile despre Golubovic, după meciul cu FCSB

Agerpres

Sportiva din Republica Moldova care a răbufnit după rezultatele alegerilor la referendum

Sursa: Agerpres

Florentin Petre e sincer după înfrângerea în faţa FCSB-ului. "E cea mai bună echipă din Liga 1"

pixel