Jocurile Olimpice Cel mai tare duo din tenis de la JO2024 s-ar putea destrăma înainte de turneu. Rafael Nadal nu s-a antrenat în ultimele zile
Data publicării:
Prezenţa lui Rafael Nadal în turneul olimpic de tenis de la Paris este pusă în pericol de o nouă accidentare. Veteranul spaniol, care ar trebui să facă pereche cu Carlos Alcaraz, nu s-a antrenat în ultimele zile. 

El a simţit o durere ieri dimineaţă, după amiază avea o jenă şi înainte ca să se agraveze a decis să se oprească. Nu pot garanta nimic, nici că nu va juca, nici că va juca. Pentru moment este vorba despre odihnă şi vindecare. Orice durere pe care o poate avea Rafa în acest moment, trebuie să o iei cu suspiciune şi cu prudenţă, a spus Moya la postul naţional de radio al Spaniei.

Joi, Nadal avea programate două antrenamente cu tenismanul german Alexander Zverev, campionul olimpic en titre, ambele anulate.

Nadal s-a odihnit în schimb pentru a nu se forţa şi să-şi dea timp să vadă dacă îşi revine bine. Vom vedea în ce stare se află mâine (vineri) şi sâmbătă. Îşi doreşte foarte mult să joace aceste meciuri, desigur, este o dată marcată în calendarul lui de ani de zile. Este un concurent înnăscut şi vrea să joace la simplu şi la dublu. Îşi doreşte foarte mult să joace la dublu cu Carlos Alcaraz. Este prima dată când joacă împreună şi este istoric pentru tenisul spaniol, a adăugat Moya.

Nadal este campion olimpic la Beijing 2008, iar la Rio 2016 a cucerit aurul la dublu, alături de Marc Lopez, după o finală cu românii Horia Tecău/Florin Mergea, scrie Agerpres.

Boris Becker anticipa că perechea Nadal/Alcaraz va fi cea mai urmărită la JO2024

"Cred că această pereche (Nadal-Alcaraz) va fi cea mai urmărită de la Jocurile Olimpice, sincer să fiu. Nu vreau să pară că nu respect și alte sporturi sau alte competiții, dar poate că numai Dream Team-ul din baschet va mai fi la fel de urmărit ca perechea Nadal-Alcaraz. Avem unul dintre cei mai mari jucători, alături de unul din succesorii săi, jucând împreună și încercând să câștige medalia de aur. Sunt circumstanțe extraordinare și este ceva grozav de văzut", a explicat Boris Becker, expert Eurosport pentru Olimpiadă.

Djokovic şi Nadal se pot întâlni în turul secund la JO2024

La simplu, Nadal şi Djokovic pot reedita un duel al titanilor încă din turul secund.

Djokovic, 37 ani, vânează medalia olimpică de aur, singura care îi lipseşte din palmaresul său fabulos, în timp ce Nadal, 38 ani, campion olimpic la Beijing 2008, speră la un ultim trofeu înainte de retragere.

La Tokyo, Djokovic a fost eliminat în semifinale şi a pierdut meciul pentru medalia de bronz cu spaniolul Pablo Carreno Busta.

La Paris, campionul sârb (2 ATP) îl va înfrunta în primul tur pe australianul Matthew Ebden, care din 2022 joacă numai la dublu.

Nadal se va duela în primul tur cu ungurul Marton Fucsovics (83 ATP), care în acest an are un titlu pe zgură, la Bucureşti.

Carlos Alcaraz, 3 ATP, campionul de la Wimbledon, are un adversar facil în primul tur, pe libanezul Hady Habib, iar până în finală nu-i va întâlni pe Djokovic, Nadal sau pe Alexander Zverev.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Florin Maxim, opțiunea covăsnenilor pentru Sepsi. Antrenorul hunedorenilor a dat răspunsul

Agerpres

"Unu la unu cu Dorinel Munteanu". Un fost patron din Liga 1 laudă Oţelul Galaţi

Captură foto

Acum 6 ani se declara "dinamovist de mic" şi visa să înscrie în poarta FCSB-ului, azi joacă pentru roş-albaştri. "Ne-am înţeles foarte rapid"

Agerpres

Abdallah se operează, Dinamo mai face 2 transferuri după mijlocaşul Patrik Olsen

pixel