Fotbal international Cele mai mari stadioane din Europa. Topul care i-a surprins pe mulți
Data publicării:
DC Sport a alcătuit topul celor mai mari stadioane din Europa.

În Europa, casa fotbalului, se află unele dintre cele mai mari și mai frumoase stadioane din lume, care găzduiesc meciuri spectaculoase cu o atmosferă incendiară. Iată care sunt cele mai mari cinci stadioane de fotbal din Europa, după capacitatea lor:

1. Camp Nou (Barcelona) – 99.354 locuri

Camp Nou este de departe cel mai mare stadion de fotbal din toată Europa. Acesta este casa echipei FC Barcelona, una dintre cele mai titrate și admirate formații din lume. Camp Nou a fost inaugurat în 1957 și a fost renovat de mai multe ori, cea mai recentă lucrare începând în 2023. Pe acest stadion au avut loc evenimente istorice, cum ar fi finala Cupei Campionilor Europeni din 1989, finala Campionatului Mondial de Fotbal din 1982 sau Jocurile Olimpice din 1992.

2. Stadionul Wembley (Londra) – 90.000 locuri

Stadionul Wembley este cel mai mare stadion de fotbal din Anglia și al doilea ca mărime din Europa. Acesta este stadionul național al Angliei și găzduiește meciurile echipei naționale, precum și finalele competițiilor interne, cum ar fi Cupa Angliei sau Cupa Ligii. Stadionul Wembley a fost construit între 2003 și 2007, pe locul vechiului stadion cu același nume, care era considerat un templu al fotbalului mondial. Noul stadion Wembley are o arhitectură modernă și impresionantă, cu un arc uriaș care îl domină. Pe acest stadion au avut loc meciuri memorabile, cum ar fi finala Ligii Campionilor din 2011 sau finala Campionatului European de Fotbal din 2020.

3. Westfalenstadion (Dortmund) – 81.359 locuri


Westfalenstadion este cel mai mare stadion de fotbal din Germania și al treilea ca mărime din Europa. Acesta este stadionul echipei Borussia Dortmund, una dintre cele mai puternice și populare formații din Bundesliga. Westfalenstadion a fost inaugurat în 1974 și a fost extins de mai multe ori, ultima dată în 2006.

Pe acest stadion au avut loc evenimente importante, cum ar fi meciuri ale Campionatului Mondial de Fotbal din 1974 și 2006 sau ale Campionatului European de Fotbal din 1988. Westfalenstadion este cunoscut pentru atmosfera sa electrizantă, generată de fanii pasionați ai Dortmundului, care își umplu tribunele cu galben și negru.

Cel mai impresionant este Zidul Galben, cea mai mare tribună cu locuri în picioare din Europa, care are o capacitate de 25.000 de spectatori.

4. Estadio Santiago Bernabeu (Madrid) – 81.044 locuri

Estadio Santiago Bernabeu este cel de-al doilea cel mai mare stadion de fotbal din Spania și al patrulea ca mărime din Europa. Acesta este stadionul echipei Real Madrid, cea mai titrată formație din lume. Estadio Santiago Bernabeu a fost inaugurat în 1947 și a fost renovat de mai multe ori, ultima dată foarte recent. Pe acest stadion au avut loc evenimente legendare, cum ar fi finala Cupei Campionilor Europeni din 1957, finala Campionatului Mondial de Fotbal din 1982 sau finala Ligii Campionilor din 2010.

Estadio Santiago Bernabeu este renumit pentru eleganța și prestigiul său, fiind un simbol al fotbalului spaniol și mondial.

5. Stadionul Luzhniki (Moscova) – 81.006 locuri

Stadionul Luzhniki este cel mai mare stadion de fotbal din Rusia și al cincilea ca mărime din Europa. Acesta este stadionul național al Rusiei și găzduiește meciurile echipei naționale, precum și alte evenimente sportive sau culturale. Stadionul Luzhniki a fost construit în 1956 și a fost reamenajat de mai multe ori, ultima dată în 2017.

Pe acest stadion au avut loc evenimente istorice, cum ar fi finala Cupei Campionilor Europeni din 2008, finala Campionatului Mondial de Fotbal din 2018 sau ceremoniile de deschidere și închidere ale Jocurilor Olimpice de iarnă din 1980. Stadionul Luzhniki este cunoscut pentru mărimea și modernitatea sa, fiind un stadion multifuncțional și versatil.

dcsport Team
Categorie: Fotbal international
Tagurile articolului: fotbal  international  sport  stadioane 

logo icon Articole similare

Fotbal international AS Roma l-a dat afară pe Daniele de Rossi

AS Roma a rămas fără antrenor, după ce conducerea a...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel