Cupa României "Cenuşăreasa" s-a transformat în regină. Florin Maxim, declaraţii tari după finala Cupei. "Nu prea se împacă alcoolul cu performanţa"
Data publicării:
Corvinul Hunedoara a câştigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oţelul Galaţi la loviturile de departajare şi devine prima echipă din Liga 2 care îşi adjudecă trofeul după Rapid, în 1975. 

Florin Maxim, antrenorul hunedorenilor, spunea despre echipa sa înaintea meciului că este "cenuşăreasa" fotbalului românesc. Şi, exact ca în basme, "cenuşăreasa" a devenit regină. Iată declaraţiile antrenorului Corvinului după această partidă care intră direct în istoria clubului şi a fotbalului din România. 

"Cred că acest joc a plăcut suporterilor şi telespectatorilor. Sentimentele... parcă nu aveam nicio trăire nici la loviturile de departajare. Simţeam că e momentul nostru. Am simţit o linişte şi s-a întâmplat. Parcă nu conştientizez. Eu de fiecare dată sunt mai interiorizat. Aşa sunt şi la petreceri. Dar sunt trăiri fantastice. 

Am vorbit cu jucătorii, poate nu am procedat corect, m-am legat săptămânal de acest joc. Astăzi merită petrecere. Intrăm în vacanţă. Eu ştiu că băieţii mai consumă, că şi eu am fost jucător, dar să nu îi încurajăm. E normal, însă, în timpul lor liber, să meargă cu prietenele în oraş, să mai bea un pahar de vin. Nu sunt absurd. 

Este momentul nostru, al tuturor, al băieţilor. Referitor la alcool, eu cred că poate şi de aceea nu putem să facem faţă în Europa. Avem aceste metehne vechi, cu refacere, cu bere. Dacă stai să vorbeşti cu nutriţioniştii, îţi dai restart. Asta am încercat cu jucătorii, am şi eliminat câţiva care nu se împăcau cu... 

Eu cred că nu prea se împacă alcoolul cu performanţa. Ideal ar fi să nu bem deloc, dar când ai competiţie e bine să renunţi.

Am trecut peste partea cu promovarea, nu aveam dreptul. Dar e un an foarte bun pentru noi. Am promovat din Liga 3 în Liga 2, am câştigat Cupa, mai jucăm pentru un trofeu, Supercupa cu FCSB. Din câte ştiu, se vor rezolva problemele de statut, vom putea lupta la promovare la anul", a declarat Florin Maxim. 

Jucătorii spun, însă, că "vom petrece mult" 

Atacantul Marius Coman a afirmat că divinitatea a ajutat formaţia Corvinul Hunedoara să câştige Cupa României la loviturile de departajare, 3-2 cu Oţelul Galaţi, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu.

"Cel de sus a fost cu noi. Era păcat să nu fi câştigat această cupă, pentru că deşi nu am promovat în Liga I, dreptul sportiv l-am câştigat. Până în finală am jucat cu trei echipe de Liga I şi am văzut că nu au trei capete. Am văzut de la meci la meci că ne putem bate cu ei. Vom petrece mult", a spus Coman la DigiSport.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Cupa României

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel