Superliga Romaniei "Certitudinea" Dorinel Munteanu. Antrenorul Oţelului, lăudat după 10 etape fără înfrângere în Liga 1
Data actualizării:
Data publicării:
Oţelul Galaţi a rămas singura echipă fără înfrângere în campionat, iar acest lucru atrage laude pentru munca depusă de Dorinel Munteanu. Aflat în centrul unui scandal în ultima săptămână pentru modul în care a reacţionat la adresa lui David Maftei, Dorinel Munteanu este apărat de un fost arbitru internaţional. 

Adrian Porumboiu, fost arbitru internaţional şi fost finanţator al celor de la FC Vaslui, îl numeşte pe Dorinel Munteanu "o certitudine" şi îl apără după ce mai multe voci din fotbalul românesc l-au blamat pentru modul în care a reacţionat la adresa lui David Maftei în meciul cu Dinamo. 

Amintim că în acel meci Dorinel Munteanu l-a tras de guler pe jucătorul Oţelului, care părea că nu este atent la indicaţiile antrenorului. 

"Nu aş spune că în această etapă au fost surprize, dar aş vorbi despre o certitudine. Certitudinea care se cheamă Dorinel Munteanu, atât de blamat de deontologii ăştia care ne conduc, ne înfioară şi, de multe ori, ne fac să ne strepezim dinţii de atâta moralitate care este în ei. A făcut o echipă care joacă fotbal, fotbalul care se joacă acum în Europa şi în lume", a declarat Adrian Porumboiu la Prosport Live. 

Oţelul Galaţi nu a pierdut niciun meci în acest sezon. Gălăţenii au 6 remize şi 4 victorii în 10 meciuri. Aceştia au şi un meci mai puţin disputat. 

Întrebat dacă Oţelul joacă şi acum acelaşi fotbal ca în sezonul în care a luat titlul, Adrian Porumboiu a contrazis informaţia. 

"Nu mai este acelaşi fotbal ca atunci când Oţelul a luat titlul. Era multă putreziciune atunci, erau multe aranjamente, se vedeau de la Sighetu Marmaţiei, de la Paris, via New York. Toate şmecheriile, toate matrapazlâcurile, implicaţii mari. Unul şi-a tras sume importante de bani, s-a dus în groapă cu banii ăia cu tot. Nu are nicio legătură meritul lui Dorinel cu ce s-a întâmplat în spatele acelui campionat şi nu numai. Au fost lucruri care au dăinuit şi care s-au permanentizat în fotbalul românesc. 

Acum, spre surprinderea mea plăcută, lucrurile par că sunt într-o linie dreaptă, corectă. Vedem arbitrajele, vedem că îşi fac treaba şi comisiile. Nu mai sunt acei corifei care făceau hocus-pocus la anumite meciuri", a mai declarat Adrian Porumboiu. 

Secretul titlului câştigat de Oţelul în 2011 

 

"Nu eram printre favoriţi, mai ales în acel moment, când se băteau 5-6 echipe pentru locul 1. Vorbim de Steaua (n.r. FCSB), Dinamo, Rapid, Vaslui, Timişoara, CFR Cluj. Erau echipe cu un buget extrem de mare faţă de al nostru. Faptul că ne-am antrenat extrem de bine, am avut o pregătire extrem de bună, ne-a ajutat. Cred că şi în acest moment Dorinel are cam aceleaşi metode, cel puţin din ce am citit. 

Eram aşezaţi foarte bine tactic. Ştim cu toţii că ăsta e punctul forte şi al echipei de acum, dar şi atunci era. Ştiam să stăm foarte bine în teren, ne ajutam unul pe altul, aveam potenţă de alergare extrem de mare, puteam alerga poate chiar 2 meciuri în unul. S-a văzut lucrul ăsta, aici s-a făcut diferenţa. 

A fost un moment unic. Faptul că am câştigat campionatul cu o echipă mică face ca victoria să fie mai dulce. Echipele mari sunt obişnuite să câştige trofee, dar Oţelul Galaţi era o echipă de mijlocul clasamentului atunci. Pentru noi a fost o motivaţie şi faptul că jucam direct în Liga Campionilor, dacă luam titlul. Asta pe lângă aspectul financiar. Acum e greu pentru o echipă din România să mai ajungă acolo. 

E clar că acele amintiri îmi vor rămâne toată viaţa, nu am cum să le uit. Nici nu îmi doresc să uit. De fiecare dată îmi aduc aminte cu plăcere. Şi mă bucur că acum Galaţiul este din nou în top, e pe locul 2, se bate cu şanse reale pentru a accede în playoff. 

Sistemul e diferit faţă de cum era când am câştigat noi campionat. Primul pas e să intre în primele 6 şi apoi se pot gândi la mai mult", a declarat Liviu Antal pentru DCSport.ro. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...

Superliga Romaniei Marius Șumudică nu e dorit la Rapid

Antrenorul Marius Șumudică nu ar fi dorit de o parte...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres

Înaintea duelului cu Otelul Galați, Sabău numește unul dintre cei mai buni mijlocași din Superliga

pixel