Fotbal international Cesar Luis Menotti, antrenorul care a adus titlul mondial Argentinei în 1978, a murit
Data publicării:
Fotbalul argentinian este în doliu după moartea lui Cesar Luis Menotti, selecţionerul care a stat pe banca "Pumelor" la cucerirea titlului mondial în 1978. 

Cesar Luis Menotti, fost selecţioner al naţionalei de fotbal a Argentinei care în 1978 câştiga titlul mondial, a murit la vârsta de 85 de ani, a anunţat duminică seara Federaţia argentiniană de fotbal (AFA), scrie AFP.

"Federaţia argentiniană de fotbal anunţă cu profundă tristeţe decesul lui Luis Cesar Menotti, fost selecţioner al naţionalei şi campion mondial", a scris AFA pe reţelele de socializare.

Menotti a fost internat în martie într-un spital din Buenos Aires pentru un "caz sever de anemie" şi externat la mijlocul lunii aprilie. Cauza morţii nu a fost încă anunţată, dar potrivit presei argentiniene, Cesar Menotti suferea de cancer la stomac.

Născut la Rosario, Menotti a fost jucător profesionist în anii 1960, apoi şi-a început cariera de antrenor, câştigând campionatul argentinian cu clubul Huracan din Buenos Aires, în 1973.

A preluat apoi conducerea reprezentativei naţionale pe care a condus-o la titlul mondial în 1978 şi pe care a antrenat-o şi la CM din Spania din 1982.

Demis după CM din Spania unde Argentina a fost eliminată în turul 2, a pregătit pe Boca Juniors, River Plate, FC Barcelona cu Diego Maradona, Atletico Madrid, dar palmaresul i s-a îmbogăţit doar cu o Cupă a Regelui în Spania, o Supercupă a Spaniei şi o Cupă a Ligii Spaniei, competiţie care a dispărut de atunci, cu FC Barcelona în 1983.

Fostele sale cluburi Atletico Madrid şi FC Barcelona, precum şi Federaţia Spaniolă de fotbal, i-au adus un omagiu pe X, cu mesajul "Odihneşte-te în pace", scrie Agerpres. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

Fotbal international Suspiciuni de blat în prima ligă a Spaniei

Scandal imens în La Liga, prima ligă de fotbal a...

Fotbal international Jurgen Klopp ar vrea ca Premier League să renunţe la VAR

Cluburile din Premier League vor vota la începutul...


DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Gheorghe Hagi, gest de mare campion pentru Dorinel Munteanu. Oţelul va putea juca la Constanţa în Europa, dacă se califică

Agerpres

Oţelul Galaţi, mutare spectaculoasă la barajul de cupe europene

Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Situaţie incredibilă în fotbalul românesc. Ioan Varga cere Corvinului să cedeze locul în Europa Farului. Mihai Rotaru spune că Oţelul sau U Cluj pot juca de 2 ori barajul

Sursa: Agerpres

Vin investiţiile, dacă Dinamo se salvează de la retrogradare? Andrei Nicolescu, anunţ important pentru fanii alb-roşii

pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?