Fotbal Chindia Târgovişte şi CS Mioveni riscă să se desfiinţeze. Emilian Hulubei, preşedintele AFAN, semnal de alarmă. "Nu ştiu de unde vor face rost de bani"
Data publicării:
Sunt probleme grave la Liga 2, iar două cluburi riscă să se desfiinţeze, avertizează Emilian Hulubei, preşedintele AFAN. Asta din cauza unor datorii foarte mari către jucători. Şi la Liga 1 sunt cluburi care au întârzieri la plata salariilor, însă situaţia se va rezolva în luna februarie, odată cu intrarea în conturile cluburilor a drepturilor TV. 

"Mai sunt cluburi în Liga 1 cu datorii către jucători, dar datoriile sunt mici. Faţă de anii trecuţi, datoriile sunt mult mai mici. Cu siguranţă, când vor veni banii din drepturile TV, undeva în luna februarie, se vor rezolva aceste situaţii. Şi-au rezolvat cât de cât problemele cluburile. Sunt întârzieri de o lună, o lună şi jumătate. 

La Liga 2 situaţia e un pic mai gravă la două cluburi, e vorba de Chindia Târgovişte şi CS Mioveni. Datoriile sunt foarte mari către jucători. Chindia are întârzieri de 3 luni jumătate, iar Mioveni merge spre patru luni întârziere deja. Plus că cele două cluburi mai au încă datorii către jucătorii care au fost la club în Liga 1", a declarat Emilian Hulubei pentru DC Sport. 

CS Mioveni încearcă intrarea în insolvenţă 

În decembrie, atacantul Bogdan Rusu reclama faptul că a primit doar 5 salarii de la Mioveni în ultimele 12 luni. Emilian Hulubei avertizează că există riscul ca atât cei de la Mioveni, cât şi cei de la Chindia să nu termine campionatul şi să se desfiinţeze. 

"Cei de la Mioveni încearcă să intre în concordat preventiv, un fel de insolvenţă. Termenul e pe 19 ianuarie, la Tribunalul Argeş. Dacă nu se va intra în această procedură, echipa riscă să se desfiinţeze, pentru că sunt foarte multe cazuri depuse de jucători care au fost câştigate. Dacă se intră în concordat preventiv, nu ştiu de unde vor face rost de bani pentru jucători. Eu sper să facă rost de bani, să plătească jucătorii, atât pe cei care sunt la echipă, cât şi pe cei care au fost, ca să nu mai ajungem să vedem cazuri de genul Gaz Metan, cu echipe care se desfiinţează pur şi simplu. Dar există riscul ca Mioveni şi Târgovişte să nu încheie campionatul", a mai spus preşedintele AFAN. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel