Jocurile Olimpice Chinezul Pan Zhanle spune ce s-a întâmplat înainte de cursa în care l-a învins pe David Popovici
Data publicării:
Înotătorul chinez Pan Zhanle a luat medalia de aur la 100 m liber, probă în care David Popovici a terminat pe locul al treilea şi a luat medalia de bronz. Zhanle a doborât şi recordul mondial, pe care tot el îl deţinea, şi a terminat cursa în 46,40 secunde. 

La scurt timp după încheierea cursei, Brett Hawke, fost înotător olimpic, a spus că Pan Zhanle a trişat şi că nu avea cum să termine altfel cursa la o diferenţă atât de mare faţă de principalii urmăritori. 

CITEŞTE ŞI Discurs manifest al lui David Popovici la adresa politicienilor: „Acesta e un mesaj pentru toți politicienii care vorbesc despre asta”

”Uite, o să fiu sincer, sunt nervos după acea cursă. Sunt nervos pentru mai multe motive. Prietenii mei sunt cei mai rapizi înotători din istorie, de la Rowdy Gaines, la Alex Popov, la Gary Hall Jr, Anthony Irvin și până la 'Regele' Kyle Chalmers.

Îi știu foarte bine pe acești oameni, îi studiez de 30 de ani. Am studiat acest sport, am studiat viteza, o înțeleg. Sunt un expert în asta, cu asta mă ocup, ok? Sunt supărat acum, pentru că nu câștigi la 100 m liber la o lungime de un corp. Pur și simplu nu o faci.

Nu este posibil să câștigi la o lungime de un corp. Nu îmi pasă ce spune oricine. Nu e vorba de rasă, nu e vorba de o persoană anume sau de o nație, este doar ceea ce văd și ce știu.

Nu e adevărat, nu ai cum să câștigi așa. Kyle Chalmers, David Popovici, Jack Alexy... Nu îi bați pe acești tipi la un lungime de un corp, la 100 m liber. Nu este uman posibil, deci nu îmi spuneți, nu îmi băgați pe gât (n.r.- medalia de aur). Nu e reală”, este discursul dur al lui Brett Hawke, citat de Daily Mail.

Pan Zhanle, primele declaraţii. Ce s-a întâmplat înainte de cursă 

"Am simţit multă presiune înainte de cursă, pentru că mulţi coechipieri nu au avut prestaţii bune şi nu câştigasem medaliile pe care le ţintisem. Nici eu nu mă aşteptam să dobor recordul mondial, dar este un rezultat perfect, un pas mare pentru mine, dar şi pentru echipa chineză de înot", a spus Pan Zhanle, citat de Xinhua

Acesta a vorbit şi despre ziua dinaintea cursei, când spune că nu a reuşit să se odihnească. 

"Testul antidoping la care am fost chemat după semifinale a durat până la 2:30 dimineaţa. Nu am dormit bine şi nu m-am simţit deloc bine toată ziua, nici când am venit la arenă. Dar testele nu m-au afectat prea mult, nu sunt nervos. E parte din regulament", a mai spus Pan Zhanle. 

După ce a luat aur la 200m, David Popovici a fost ţinut şi el ore în şir la testele antidoping

"După seara de ieri am adormit foarte greu. Oricum, m-am culcat târziu, pentru că am avut foarte multe chestii de făcut, masaj, masa pe care am luat-o târziu, test antidoping, dar m-am odihnit cât de bine am putut. Și astăzi o să mă odihnesc la fel - cât de bine pot și mâine e ultima cursă de la concursul ăsta.

Cine știe, poate rup. Oricum o să dau tot ce-am mai bun și tocmai de asta nu am cum să fiu dezamăgit dacă nu îmi iese așa cum poate mă așteptam eu în capul meu”, a adăugat campionul olimpic.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel