Superliga Romaniei Cine câştigă derby-ul Dinamo - Rapid de pe Arena Naţională. Istoria e de partea "câinilor"
Data publicării:
Dinamo conduce în clasamentul all-time al meciurilor cu Rapid la victorii. Cele două echipe se întâlnesc din nou sâmbătă, de la ora 20:00, pe Arena Naţională. 

"AVANTAJ DINAMO

Un "clasic" al fotbalului românesc, Dinamo vs Rapid a avut de-a lungul timpului doar 114 episoade în prima ligă, cu 50 de victorii pentru echipa noastră, 39 pentru giuleșteni și 25 de remize, a anunțat Liga Profesionistă de Fotbal (LPF).

Puteau fi mai multe confruntări între Dinamo și Rapid dacă nu exista "perioada ABBA, 1975–1990", așa cum scrie Wikipedia, despre nenumăratele retrogradări ale adversarilor din această seară.

Statistica reține și cea mai mare diferenţă de scor, 6 goluri în favoarea roș-albilor, pe 17 septembrie 1988, când Dinamo vs Rapid s-a terminat 6-0, prin golurile marcate de Cămătaru (2), Mateuţ, Rednic, Andone și Vaişcovici", au scris cei de la Dinamo pe Facebook.

Cristiano Bergodi a anunţat că echipa sa nu o subestimează pe Dinamo, în ciuda poziţiei din clasament 

"Este un derby şi e normal să fie orgolii şi de partea noastră, şi de partea lor. Dinamo nu traversează o perioadă aşa de bună şi atunci trebuie să fim foarte, foarte concentraţi la acest meci. Este un derby şi nu contează că noi suntem acolo sus, iar ei mai jos în clasament. Un pic de teamă există, nu stăm cu nasul pe sus. Nu o subestimăm pe Dinamo deloc. Băieţii ştiu că nu putem subestima nicio echipă din Liga I, am văzut ce a făcut Botoşani cu CFR Cluj. Şi atunci noi mâine vom juca la turaţie maximă. În plus e un derby, în care se poate întâmpla orice. Noi suntem o echipă care joacă mai mult pe faza ofensivă, decât pe cea defensivă. De asta spun că mâine poate fi un meci deschis cu Dinamo, un meci cu multe goluri. 

Ei au schimbat sistemul de joc, nu pot să spun unde ne pot surprinde, pentru că într-un meci de fotbal se poate întâmpla orice. Dinamo are un antrenor nou de câteva partide, iar anul acesta a pierdut în prima etapă. Însă mereu când a pierdut, Dinamo a pierdut la scoruri mici. Iar aici e şi munca antrenorului. Sigur că Dinamo are nevoie de victorie acum pentru a încerca să se ridice un pic în clasament. Dinamo este Dinamo, un club de tradiţie, iar noi trebuie să ştim bine ce avem de făcut pe teren pentru a câştiga toate cele trei puncte. Oricum, sunt sigur că mâine va fi un meci diferit faţă de cel din tur (n.r. - câştigat de Rapid cu 4-0). Nu va conta deloc meciul din tur", a declarat Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, la conferinţa de presă dinaintea meciului. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel