Echipa nationala Ciprian Marica, analiza meciului România - Lituania. Cine sunt „tricolorii” ideali pentru contraatac
Data publicării:
Echipa națională de fotbal a României a reușit victoria în meciul împotriva selecționatei Lituaniei, scor 3-1, pe stadionul „Steaua” din București.

Fostul fotbalist român Ciprian Marica a analizat prestația „tricolorilor” de luni seară, în meciul contra Lituaniei, partidă încheiată cu victoria României, scor 3-1.

„Am tremurat din cauza noastră, n-am avut un teren pe care să jucăm fotbal, să fie potrivit pentru calitățile jucătorilor noștri. Avem fotbaliști tehnici, rapizi, care nu se iau la luptă. N-ai cum să joci pe un teren de luptă. Despre joc în sine...Ăsta e jocul României. Nu întâmplător Mircea Lucescu e cel mai mare antrenor român.

De când urmăresc eu fotbalul și uitându-mă și în istorie, contraatacurile și atacurile rapide au fost arma noastră. Când am încercat să ne luăm la bătaie cu ei, a fost frumos, plăcut ochiului, dar n-am produs rezultate. Asta e cheia succesului, asta trebuie să joace România.”, a spus Marica.

„Am găsit în sfârșit jucătorii ideali pentru acest stil de joc: Mihăilă, Man, Drăguș”

„După generația mea, am găsit în sfârșit jucătorii ideali pentru acest stil de joc, mă refer la Mihăilă, Man, Drăguș, jucători excelenți de contraatac.s-a văzut că Mitriță a vrut să răsplătească șansa pe care i-a acordat-o nea' Mircea.

Realizăm că nu trebuie să avem ambiții și orgolii la națională, cum a fost cazul în trecut cu Mitriță. M-am bucurat și pentru Ianis Hagi că a obținut acel penalty foarte important. Am avut și șansă, de două ori VAR-ul a intervenit de partea noastră. Per total, 6 puncte din două meciuri, ce poți să-ți dorești mai mult?!

Cum terenul a fost execrabil, așteptam mai mult de la jucătorii noștri mai puțini tehnici. Ambii stoperi au fost lenți, previzibili în construcție. Aș vrea să-l văd pe Drăgușin imperial, să coordoneze mai bine apărarea. Bancu, în nota lui obișnuită, știm ca acolo avem probleme pe faza defensivă, destul de târziu acoperea zona sau se replia. Nu a fost inspirat nici pe faza ofensivă, n-a furnizat centrări reușite, dar pun asta și pe seama terenului prost.

Cheia a fost mereu să stăm bine în apărare, de multe ori să apelăm la minge lungă, unul sare, celălalt pleacă în spatele lui... Sunt lucruri pe care echipa noastră națională le-a avut în identitate. Când am încercat să jucăm altceva, a fost mai spectaculos, mai modern, dar n-am avut rezultate excepționale.”, a mai spus Marica, pentru gsp.ro.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel