Fotbal Ciprian Marica, urmărit penal. Dosarul în care este implicat arată un prejudiciu de 170.000 euro
Data publicării:
Ciprian Marica, acţionar al clubului Farul Constanţa, este urmărit penal de DNA Constanţa, într-un dosar cu un prejudiciu estimat la aproximativ 170.000 euro. 

DNA Constanţa urmăreşte penal mai mulţi foşti funcţionari publici din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, dar şi foşti lideri ai Asociaţiei Sportive Club Sportiv Farul Constanţa, pentru infracţiuni de abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu. 

Ciprian Marica este şi el urmărit penal pentru "săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionat public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, prevăzută de art. 47 C, pen. la art. 132, din legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin (1) C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. (1), C. pen și art. 77. a) C. Pen:”.

Mai exact, Ciprian Marica este acuzat că ar fi câştigat fără drept fonduri nerambursabile din partea CJ Constanţa, în perioada în care era principalul finanţator al clubului Farul, scrie GSP

"În urma administrării probatoriului în cauză s-a constatat faptul că, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu de către funcționari din cadrul Consiliului Județean Constanța, responsabili cu procedura de selecție publice de proiecte și atribuirii finanțării nerambursabile pentru activități sportive, a fost stabilită în mod nelegal, discriminatoriu și în absența unui sistem concurențial, eligibilitatea Asociației Sportive Club Sportiv Farul Constanța, în urma căreia a fost încheiat contractul de finanțare nerambursabilă pentru activitate sportivă nr. 21124/09.08.2018.

În baza contractului de finanțare nerambursabilă menționat anterior, au fost lichidate și ordonanțate cheltuielile aferente celor trei tranșe plătite Asociației Sportive Club Sportiv Farul Constanța, cu consecința prejudiciului bugetul UATJ Constanța cu suma de 835.757,26 lei, sumă ce reprezintă totodată și folosul necuvenit de aceeași valoare obținut de asociația sportivă menționată, prin reprezentanții ei de fapt și de drept, respectiv suspecții Marica Ciprian Andrei, Stoian Florin și Manea Vlad Gheorghe”, apare în documentul semnat de procurorul șef de serviciu Mihai Alexandru Stanciu.

Prima reacţie a lui Ciprian Marica 

Fostul fotbalist a venit cu un drept la replică după apariţia în spaţiul public a acuzaţiilor, prin intermediul avocaţilor săi. 

"Etapa cercetărilor penale reprezintă o etapă procedurală în cadrul unei investigații și nu implică o vinovăție, mai mult aceasta are caracter confidențial, tocmai pentru a proteja integritatea anchetei și a asigura drepturile tuturor persoanelor implicate.

Totodată, învederez că resping ferm toate acuzațiile: NU am comis nicio faptă penală, iar activitatea mea s-a desfășurat întotdeauna în conformitate cu legea și colaborez deplin cu autoritățile competente pentru a clarifica toate aspectele acestei situații”, apare în comunicatul avocaților.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare

Fotbal Nicolae Dică a plecat de la FC Argeş

Nicolae Dică nu mai este antrenorul celor de la FC...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel