Echipa nationala Ciprian Tătăruşanu se retrage din fotbal: Am început acum 30 de ani, iar astăzi mă opresc
Data publicării:
Ciprian Tătăruşanu a decis să se retragă din activitate. Fostul portar al naţionalei a jucat în ultima perioadă la Al Abha. 

"Fotbal, cel mai frumos sport din lume, pe care am fost binecuvântat și onorat să îl practic! Ți-am dat totul din primele zile și până acum, te-am pus mereu pe primul loc iar tu m-ai răsplătit pe măsură. Îți mulțumesc pentru momentele frumoase, dar mai ales pentru cele grele. Ele m-au făcut omul care sunt azi! Și pentru toți suporterii, antrenorii, coechipierii, adversarii, conducătorii, arbitrii și jurnaliștii cu care m-am intersectat în acest parcurs. Am încercat să îi tratez cu respect și sper că am reușit. Celor ce vor veni de-acum înainte, le urez mult succes!  Am început acum 30 de ani iar astăzi mă opresc. Mulțumesc pentru tot!", a scris Ciprian Tătăruşanu pe Instagram. 

Tătăruşanu a debutat în Liga 1 în 2007

Primul său meci în Liga I l-a jucat pe data de 23 mai 2007, în meciul Unirea Urziceni - Gloria Bistrița, rezultat final 0–1. A ajuns la FCSB în schimbul sumei de 1.500.000 de euro, fiind astfel cel mai scump portar transferat în campionatul României.

Tătărușanu a debutat în Europa League pe data de 16 iulie 2009 în victoria Stelei cu 2-0 în fața echipei Újpest FC. Pe 2 august 2009 a jucat primul meci în Liga I în tricoul Stelei împotriva clubului Ceahlăul Piatra Neamț, câștigat cu scorul de 2–0. Pe 19 august 2010, a apărat două penalty-uri în cadrul Play-offului Europa League (cele executate de Boris Smiljanić și Endogan Adili). Pe 21 februarie 2013, în faza șaisprezecimilor Europa League, Ciprian Tătărușanu a fost din nou decisiv la loviturile de departajare contra olandezilor de la Ajax Amsterdam, apărând penaltiul executat de Lasse Schöne, și calificând-o pe Steaua București în optimile Europa League. Conform lui Florin Tene, „Tătărușanu e printre puținii portari care-și domină adversarul la 11 m. El așteaptă, nu pleacă, sunt foarte puțini portari care nu pleacă înainte.”

La echipa națională a României a debutat la data de 17 noiembrie 2010, într-un meci amical împotriva Italiei.

La începutul anului 2014, a refuzat să-și prelungească contractul cu Steaua București, care urma să expire în vară, și pe 9 iunie 2014 el a semnat un contract pe 5 ani cu echipa italiană ACF Fiorentina.

După trei ani și jumătate la Fiorentina, a semnat în vara lui 2017 cu FC Nantes în prima ligă franceză. Acolo, a fost lăudat încă de la început și a reușit o serie de 4 meciuri (373 de minute) fără gol primit.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel