Fotbal international Coasta de Fildeş merge în sferturile de finală ale Cupei Africii, după ce şi-a schimbat antrenorul în timpul competiţiei. Acuze de corupţie după meciul cu Senegal
Data publicării:
Coasta de Fildeş a învins Senegal, scor 4-5 la loviturile de departajare, şi s-a calificat dramatic în sferturile de finală ale Cupei Africii. După meci, senegalezii au lansat acuze de corupţie la adresa ivorienilor. 

Fotbalistul senegalez Krepin Diatta, furios după eliminarea echipei sale de Cote d'Ivoire (4-5 la loviturile de departajare), echipa gazdă a Cupei Africii pe Naţiuni, i-a acuzat pe arbitri de corupţie, luni, la Yamoussoukro, informează AFP.

"Ne-aţi ucis, voi sunteţi corupţi. Păstraţi-vă Cupa Africii", a transmis aripa echipei franceze AS Monaco, adresându-se membrilor serviciului media al Confederaţiei Africane de Fotbal (CAF) în zona mixtă rezervată jurnaliştilor şi jucătorilor la finalul meciului.

Diatta a afirmat că a fost un penalty la un fault al lui Odilon Kossounou la Ismail Sarr (min. 55) şi i-a reproşat arbitrului, gabonezul Pierre Ghislain Atcho, că nu a recurs la consultarea video.

Cote d'Ivoire a egalat printr-un penalty executat de Franck Kessie după un fault al portarului Edouard Mendy la Nicolas Pepe (min. 86), atribuit însă după consultarea VAR.

"Tu ai avut nevoie de VAR pentru a le da un penalty, iar pentru un jucător (Ismail Sarr) care aleargă cu mingea 40 m, intră în careu şi este faultat, tu nu vrei să vezi VAR? Este un mare abuz. Ne-aţi ucis competiţia", a acuzat Diatta.

Selecţionata de fotbal a Cote d'Ivoire s-a calificat dramatic în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni, pe care o găzduieşte, după ce a învins formaţia Senegalului, deţinătoarea trofeului, cu scorul de 5-4, la loviturile de departajare, luni seara, la Yamoussoukro, într-un meci din optimi în care scorul a fost egal, 1-1, atât după cele 90 de minute regulamentare, cât şi după prelungiri.

Cote d'Ivoire, care obţinuse cu şansă biletul pentru optimi, după ce se clasase pe locul al treilea în grupa sa, a fost condusă din minutul 4, când Leii din Teranga au deschis scorul prin Habib Diallo, dar Franck Kessie a egalat pe final (86), din penalty.

Kessie a fost cel care a transformat penalty-ul decisiv, iar senegalezul Moussa Niakhaté a ratat de la punctul cu var. Pentru ivorieni au mai transformat Nicolas Pepe, Kouame, Haller şi Aurier, în timp ce de la senegalezi au înscris Koulibaly, Ismaila Sarr, Bamba Dieng şi Mane.

Ivorienii vor întâlni în sferturi învingătoarea dintre Mali şi Burkina Faso, meci programat marţi, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

Fotbal international AS Roma l-a dat afară pe Daniele de Rossi

AS Roma a rămas fără antrenor, după ce conducerea a...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel