UEFA Europa League Condiţia fizică, atuul FCSB în returul cu Lask Linz? Mihai Stoica anunţă "aglomeraţie la antrenament"
Data publicării:
FCSB o înfruntă pe Lask Linz în playoff-ul Europa League joi, iar Mihai Stoica e de părere că diferenţa se va face la forţa fizică, capitol la care, spune managerul FCSB, roş-albaştrii stau mai bine. 

FCSB vine după o înfrângere în campionat, scor 0-2, cu Hermanstadt, şi are doar 5 puncte acumulate în primele 7 etape. 

"Nu ştim ce s-a întâmplat în weekend, nu mai ţinem minte. Am avut la antrenamente, cu excepţia lui Creţu care are o lovitură uşoară la coapsă, toţi jucătorii. Dar şi Creţu va juca joi. S-au antrenat normal şi Alex Musi, şi Baeten, şi Luis Phelipe. E aglomeraţie mare la antrenament. Am avut şi un foarte tânăr jucător, al cărui nume nu vreau să îl dau încă, dar sper că va fi cel mai tânăr debutant din istoria noastră, pentru că e un copil. Aşteptăm să facă 16 ani, ca să debuteze. 

Nu are nicio legătură situaţia pe care o avem în campionat, şi care este una alarmantă, cu ce se întâmplă în cupele europene. Până acum, în cupele europene am fost foarte bine, puteam fi extraordinari. Am avut o repriză foarte rea. Dar noi nu am fost favoriţi în dubla cu Maccabi şi am mers mai departe. Am fost foarte aproape să împingem în prelungiri cu Sparta şi cred că aveam mari şanse acolo, pentru că cei de la Sparta suflau foarte greu. Şi am avut o mare şansă să câştigăm la Linz. Pentru că, am mai spus şi o repet, pentru mine e ceva ieşit din comun ca la fluierul final toţi jucătorii de la Lask Linz să se arunce pe spate de epuizare. Nu am mai văzut o echipă atât de obosită cum era Linz pe final. Şi nu cred că într-o săptămână se pot schimba prea multe. Aşa a fost şi cu Maccabi, că au suferit la Bucureşti şi la Budapesta. Sper să facem diferenţa aici, în plan fizic, pentru că arătăm bine, şi să mergem în Europa League, pentru că nu se compară cu Conference League. Numele atrag, chiar dacă sumele nu sunt substanţial mai mari", a declarat Mihai Stoica la Prima Sport. 

Pentru meciul decisiv în ceea ce privește calificarea în faza Europa League, campioana României a vândut până acum 15.000 de bilete.

Felix Zwayer, arbitrul care a condus Olanda - România la EURO 2024, delegat la FCSB - Lask Linz

Arbitrul german Felix Zwayer, care a condus meciul dintre echipa națională de fotbal a României la EURO 2024 împotriva Olandei, va arbitra meciul retur dintre FCSB și LASK Linz, din play-off-ul Europa League.

FCSB a terminat la egalitate cu echipa austriacă LASK Linz, 1-1, joi seara, pe Oberoesterreich Arena din Linz, în prima manșă a play-off-ului Europa League.

Zwayer va fi ajutat de Robert Kempter şi Christian Dietz, în timp ce Sven Jablonski va fi rezervă. Totodată, în Camera VAR se vor afla Christian Dingert şi Johann Pfeifer.

Germanul Zwayer, care a condus partida dintre România și Olanda în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal găzduit de Germania, și-a început cariera de arbitru profesionist în 2004, iar în 2007 a fost promovat în Bundesliga 2 ca arbitru de centru și în Bundesliga ca arbitru de linie. 

În anul 2005, germanul a fost implicat într-un scandal legat de aranjarea unor meciuri, alături de Robert Hoyzer, alt arbitru care a luat mită pentru a aranja unele partide. 

Zwayer a acceptat o mită de 300 de euro pentru a nu semnaliza anumite faze într-un meci al lui Wuppertaler SV. În ianuarie 2005, acesta a informat DFB despre aranjarea meciurilor și a primit o suspendare de șase luni. Suspendarea lui a fost ținută, însă, la secret pentru câțiva ani, până când un cotidian german a publicat o anchetă despre aranjarea meciurilor în Germania. 

Cu toate acestea, numeroasele erori din cadrul meciului încheiat cu 0-3 în favoarea Olandei nu au determinat sancțiuni împotriva lui Zwayer, ci dimpotrivă. Arbitrul a fost „recompensat” de UEFA, conducând semifinala EURO 2024, dintre Anglia și Olanda, în urma căreia olandezii l-au criticat pentru anumite decizii luate.

Manșa secundă dintre FCSB și LASK Linz se va juca în data de 29 august, la București, pe Stadionul „Steaua”, începând cu ora 21:30.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: UEFA Europa League

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel