Jocurile Olimpice Coreea de Sud câștigă din nou la tir cu arcul! O medalie de aur și una de argint pentru sud-coreence, în proba individuală
Data publicării:
Proba feminină individuală la tir cu arcul a fost la un pas să înregistreze un podium 100% sud-coreean, dar numai două sportive est-asiatice au reușit să câștige medalii.

Supremația Coreei de Sud la tir cu arcul continuă. Urmează competiția individuală la masculin

Lim Si-Hyeon a reușit să cucerească al treilea titlu olimpic la actuala ediție a Jocurilor Olimpice, desfășurate la Paris în perioada 26 iulie - 11 august. Sportiva în vârstă de 21 de ani a evoluat în ultimul act în fața compatrioatei sale, Nam Su-Hyeon, cu trei ani mai tânără. Su-Hyeon a trecut în semifinalele competiției de câștigătoarea medaliei de bronz, franțuzoaica Lisa Barbelin, scor 6-0. Aceeași Nam a învins-o pe unica reprezentantă a României la tir cu arcul, Mădălina Amăistroaie, tot în cursul zilei de sâmbătă, 3 august, în optimile de finală, scor 6-2.

Tripla campioana olimpică de la JO 2024, Lim Si-Hyeon, trecuse în semifinale de o altă conațională, mai experimentata Jeong Hyun-Young, în vârstă de 30 de ani, scor 6-4.

De reținut este faptul că tânăra Lim a devenit prima sportivă care a doborât un record mondial la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a depășit scorul stabilit de compatrioata sa, Kang Chae-Young, în 2019 (692). Noul record a venit în fazele de calificare individuală feminină, pe care a câștigat-o în cele din urmă. Colega ei de echipă, Nam Suh-Yeon, s-a bucurat și ea de un început excelent la Jocuri, depășindu-și recordul personal.

Până în acest moment, Coreea de Sud a reușit să cucerească titlul olimpic la toate probele de la tir cu arcul, respectiv medalia de aur pe echipe feminin, echipe masculin, echipe mixt și individual feminin. Competiția masculină își va cunoaște campionii duminică, 4 august.

CITEȘTE ȘI Mădălina Amăistroaie, învinsă în optimi de sud-coreeanca Suh-Yeon Nam. Evoluție bună a româncei, la JO 2024

Echipa feminină de tir cu arcul care a câștigat medalia de aur a înregistrat nu mai puțin de 10 titluri olimpice consecutive, începând cu ediția din 1988, desfășurată chiar în capitala Coreei de Sud. Sud-coreencele au câștigat proba feminină pe echipe în anii 1988 (Seul), 1992 (Barcelona), 1996 (Atlanta), 2000 (Sydney), 2004 (Atena), 2008 (Beijing), 2012 (Londra), 2016 (Rio de Janeiro), 2020 (Tokyo) și, în cele din urmă, în 2024, la Paris.

Formația feminină actuală este compusă din toate cele trei sportive care au concurat și în competiția individuală, respectiv Lim Si-Hyeon, Nam Su-Hyeon și Jeong Hyun-Yeong. Echipa masculină este formată din Kim Je-Deok, Kim Woo-Jin și Lee Woo-Seok, în timp ce medalia de aur cucerită la echipa mixtă a fost adusă de către Lim Si-Hyeon și Kim Woo-Jin.

Tirul cu arcul are rădăcini adânci în cultura coreeană, fiind folosit inițial pentru vânătoare și război. Cu toate acestea, abia în a doua jumătate a secolului al XX-lea, tirul cu arcul sportiv a început să se dezvolte în Coreea de Sud.

Jocurile Olimpice de vară, desfășurate la Los Angeles (1984), au fost un punct de cotitură pentru Coreea de Sud, când Seo Hyang-soon a câștigat medalia de aur la individual feminin. Aceasta a fost prima medalie olimpică pentru Coreea de Sud la acest sport, marcând începutul dominației țării asiatice.

Coreea de Sud ajunge pe a șasea poziție în lupta dintre statele lumii pentru medaliile de la Jocurile Olimpice, cu un total de 19 medalii, dintre care nouă de aur, șase de argint și patru de bronz. 


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel