UEFA Europa League Corvinul Hunedoara a fost eliminată din Europa League, dar continuă parcursul european. Joacă în turul III din Conference League
Data publicării:
Corvinul Hunedoara a fost eliminată de Rijeka din preliminariile Europa League. A fost o înfrângere la limită pentru hunedoreni, care puteau împinge meciul în prelungiri. Sergiu Buş a ratat o lovitură de la 11 metri. 

Echipa de fotbal Corvinul Hunedoara a fost eliminată din Europa League după ce a fost învinsă de formaţia HNK Rijeka cu scorul de 1-0, joi seara, pe Stadionul HNK Rijeka din Rijeka, în manşa secundă a turului al doilea preliminar al competiţiei, scrie Agerpres. 

În Conference League, Corvinul va evolua împotriva celor de la Astana, care s-au calificat în turul III după ce au trecut de Milsami Orhei. 

După remiza, 0-0, din tur, vicecampioana Croaţiei a intrat pe teren hotărâtă să deschidă repede scorul pentru a scăpa de presiunea calificării în turul următor. Acţiunile ofensive s-au succedat rapid la poarta Corvinului, portarul Lefter fiind de multe ori pus la încercare.

Mai întâi Pasalic a scăpat pe contraatac, dar portarul român a ieşit la rampă, reuşind să respingă in extremis un şut de la aproximativ 14 metri lateral dreapta.

A urmat apoi şansa ratată de Fruk, jucător care în minutul 10 a încercat să devieze cu latul din 5 metri o minge centrată de pe stânga, însă aceasta a trecut pe lângă.

Corvinul a contracat, însă Manolache (minutul 8) a trimis cu capul din corner foarte puţin peste bara transversală a porţii apărate de Zlomislic.

Forcingul ofensiv al gazdelor a dat roade în minutul 12, atunci când Ivanovic l-a găsit cu o pasă la colţul scurt pe Petrovic, acesta reuşind să trimită în plasă din 4 metri.

Un minut mai târziu scorul putea deveni 2-0, însă acelaşi Lefter a respins cu piciorul un şut al lui Jankovic.

Corvinul a încercat să construiască, să împingă jocul în terenul advers, însă până la pauză a mai avut o singură ocazie prin Pîrvulescu, în urma unui şut de la 25 de metri, care a trecut pe lângă poarta adversă.

HNK Rijeka a încheiat repriza în aceeaşi notă în care a început-o, în atac. Radeljic a trimis cu capul dintr-un corner executat de Pasalic de pe dreapta, însă Lefter a respins miraculos încă o dată.

Imediat după pauză, croaţii şi-au creat o dublă ocazie (minutul 47). Mai întâi şutul lui Ivanovic a fost respins de portarul român, iar apoi Petrovic a tras pe lângă poartă dintr-o situaţie ideală.

În minutul 48 antrenorul gazdelor a fost nevoit să îl schimbe pe portarul Martin Zlomislic, accidentat la cap după ce a fost lovit din alunecare de Sergiu Buş, cel care a şi primit un cartonaş galben.

Corvinul a început să conteze mai serios în ofensivă după o oră de joc, când Neacşa a şutat de la 30 de metri din lovitură liberă, dar mingea nu a nimerit spaţiul porţii.

Câteva minute mai târziu, Lupu şi-a trecut şi el în cont o ocazie, mingea şutată de la 16 metri la colţul lung fiind reţinută cu greutate de noul portar al adversarilor, Josip Posavec.

Rijeka a reuşit să trimită pentru a doua oară mingea în plasă, însă golul înscris cu capul de Radeljic (minutul 64) a fost anulat de arbitru pentru fault la portar.

Formaţia condusă de Florin Maxim a avut şansa egalării în minutul 74, când portarul Posasevic l-a faultat în careu pe Hrezdac, iar centralul a acordat penalty. Sergiu Buş a ratat însă lovitura de la 11 metri, trimiţând mult peste poartă (minutul 76).

Până la final, câştigătoarea Cupei României a pus presiune pe adversari, dar în ciuda celor 10 minute de prelungiri dictate de arbitrul norvegian nu a reuşit să egaleze.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: UEFA Europa League

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel