Fotbal Corvinul Hunedoara, încă un pas spre schimbarea formei de organizare. După ce depune actele, va putea lupta pentru promovare
Data publicării:
Corvinul Hunedoara face un pas important spre schimbarea formei de organizare şi, astfel, spre promovarea în Liga 1. 

"Agenţia Naţională pentru Sport a emis „Certificatul de identitate sportivă” pentru „Asociaţia Club Sportiv FC Corvinul Hunedoara 1921”. Este vorba despre o structură sportivă de drept privat ale cărei baze sunt puse de Primăria Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Judeţean Hunedoara", transmit cei de la Corvinul Hunedoara.

Participarea în Europa League întârzie depunerea actelor 

"Ne dorim ca parcursul european actual Corvinului să fie cât mai lung. (Pentru cine nu ştie, Corvinul a obţinut licenţa UEFA din postura de club de drept public, statut care îi permite să joace în competiţiile europene, dar nu îi permite să promoveze în Liga I, din cauza unei prevederi a Legii Sportului emisă în 1998). Imediat după ce vom încheia parcursul european (care, repetăm, ne dorim să fie cât mai lung), vom depune toate documentele necesare pentru a ne transforma în club de drept privat şi pentru a avea astfel drept de promovare în Liga I", mai spun hunedorenii.

Răzvan Burleanu spunea că, dacă sunt eliminaţi rapid din cupele europene, hunedorenii pot lupta de anul ăsta la promovare 

"Am văzut că deşi au trecut câţiva ani cu acest subiect, în care foarte mulţi au considerat că FRF nu permite unui club de drept public să evolueze în Liga 1. Revin asupra acestui subiect şi spun că un club de drept public nu poate evolua în Liga 1 ca urmare a legislaţiei sportive. Ca urmare a unei legislaţii vechi de mai bine de 20 de ani, care nu permite cluburilor de drept public să se afilieze LPF. Dar pot participa în toate competiţiile organizate de FRF. Liga 3, Liga 2, Cupa României, şi cupele europene. Astfel, dacă Liga 1 ar fi organizată de FRF, atunci am putea avea inclusiv cluburi de drept public. 

În ceea ce priveşte transformarea cluburilor de drept public în cluburi de drept public, e o oportunitate pentru acestea să îşi schimbe forme cu un an înainte. Înainte nu era asta. Odată ce ajungeai ca drept public la nivelul Ligii 3, nu mai puteai să îţi schimbi forma de organizare. Acum câţiva ani s-a intervenit şi s-a oferit această oportunitate cluburilor, să îşi schimbe forma de organizare cu un an înainte. 

Prin urmare, dacă Corvinul Hunedoara îşi doreşte în această vară să schimbe forma de organizare, este un traseu foarte uşor de implementat. Atât din partea clubului, cât şi din partea Federaţiei. Dacă veţi corela datele de particiapre în cupele europene, cu această procedură internă, care e rapidă, şi mai luaţi în calcul şi data de începere a Ligii 2, veţi vedea că este posibil (n.r. să joace şi în Europa, şi să lupte pentru promovare)", a declarat Răzvan Burleanu la o conferinţă de presă susţinută la sediul FRF. 

Noul sezon al Ligii II începe pe 3 august 2024. Meciurile din preliminariile Europa League se vor disputa pe 9-10 iulie (turul), respectiv 16-17 iulie (returul). Partidele din turul II preliminar de Conference League, etapă în care ar putea ajunge şi Corvinul dacă nu trece de primul tur din Europa League, se vor disputa pe 25 iulie (turul) şi 1 august (returul). Astfel, Corvinul ar mai avea la dispoziţie 2 zile pentru a-şi schimba forma de organizare, dacă nu reuşeşte să treacă de niciun tur preliminar din cupele europene. 

Acest lucru, însă, deja este aproape imposibil să se mai întâmple. În prima manşă a turului I preliminar al Europa League, Corvinul Hunedoara a învins Paksi cu 4-0 şi este aproape de accederea în turul II preliminar. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel