Fotbal Corvinul Hunedoara poate promova în Superliga! Anunțul Federației Române de Fotbal
Data actualizării:
Data publicării:
Echipa de fotbal Corvinul Hunedoara are dreptul de a promova în Superliga.

Corvinul Hunedoara are drept de promovare

Clubul de fotbal Corvinul Hunedoara poate promova în Liga 1, după ce FRF a anunțat oficial faptul că schimbarea formei de organizare a fost aprobată. Hunedorenii și-au schimbat statutul juridic, din cel de drept public în cel de drept privat, astfel că vor putea să evolueze în Superliga din stagiunea următoare, dacă aceștia reușesc promovarea.

„Direcția juridică a FRF constată că sunt îndeplinite cerințele regulamentare, motiv pentru care acordă aviz favorabil pentru cesionarea activității sportive și a dreptului de participare în competițiile fotbalistice de la Clubul Sportiv Corvinul 1921 Hunedoara, cu sediul în municipiul Hunedoara, str. Mihai Viteazu nr. 6A, județul Hunedoara, către Asociația Club Sportiv F.C. Corvinul Hunedoara 1921, cu sediul în municipiul Hunedoara, bdul. Libertății, nr. 17, județul Hunedoara”, scrie în comunicatul emis de FRF.

După decizia FRF, denumirea clubului hunedorean va fi ACS FC Corvinul Hunedoara 1921.


Răzvan Burleanu dădea asigurări că FRF va face totul pentru ca hunedorenii să poată lupta la promovare 

„Trebuie să recunoaștem că suntem impresionați de parcursul Corvinului Hunedoara din ediția precedentă din Cupa României și de calificarea în turul doi preliminar din Europa League.

Ca urmare a inechității determinate de prevederile legislației interne, aceeași prevedere care nu permite clubului Steaua București să promoveze, Comitetul Executiv a luat decizia astăzi de a amâna primele două etape ale Corvinului Hunedoara din noul sezon astfel încât clubul să își poată schimba forma de organizare dacă se va opri în turul trei din Conference League înainte de începerea competiției.

Dacă clubul va continua seria rezultatelor pozitive în Europa, atunci ne vom așeza din nou la masa cu reprezentații clubului și cei din UEFA”, spunea președintele FRF, Răzvan Burleanu, despre Corvinul.

Florin Maxim își păstrează jucătorii la echipă

Corvinul Hunedoara își păstrează jucătorii și după eliminarea din cupele europene. Odată cu schimbarea identității juridice a clubului, pentru a putea lupta la promovare, hunedorenii au fost obligați să le propună jucătorilor noi contracte. Chiar dacă inițial s-a spus că nu toți ar vrea să semneze, antrenorul Florin Maxim a dat cea mai bună veste suporterilor. 

„Au semnat toți jucătorii, cu excepția celor trei. Buș, Roger și Ubbink au venit doar pentru perioada în care am evoluat în Europa”, a declarat Florin Maxim pentru Prosport

Toți jucătorii Corvinului ar fi semnat contracte pe doi ani cu clubul, după schimbarea identității juridice. 

Sergiu Buș și Desley Ubbink vor rămâne liberi de contract după ce nu au mai prelungit înțelegerile cu Corvinul, în timp ce brazilianul Roger Junior se va întoarce la Universitatea Cluj, club care îl împrumutase la Corvinul pentru meciurile din cupele europene. 


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel