Cupa României Corvinul Hunedoara, "un fel de Cenuşăreasă" în fotbalul românesc. Declaraţii tari înainte de finala Cupei României
Data publicării:
Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi se înfruntă în finala Cupei României miercuri, 15 mai, de la ora 20:30, pe stadionul din Sibiu. 

Divizionara secundă, fără drept de promovare în Liga 1, a fost descrisă de antrenorul Florin Maxim ca o "cenuşăreasă" a fotbalului românesc, graţie rezultatelor neaşteptate din acest sezon. 

"Eu pe unde am mers în ţară cu Corvinul nu am simţit o adversitate din partea altor echipe. Corvinul este aşa ca un fel de Cenuşăreasă a fotbalului românesc. Acum toată atenţia este asupra noastră, pentru că de cel puţin 15 ani Corvinul nu mai spunea absolut nimic, evoluam în eşaloanele inferioare, în Liga a IV-a, în Liga a III-a. Acum s-a creat această emulaţie în jurul echipei. Pentru comunitate cred că am ridicat cumva nivelul de fericire. Am avut încredere în grupul de jucători, am adus cinci jucători de la liga a treia, am dat continuitate jucătorilor şi chiar am crezut în obiectivul acesta, pentru că dacă nu îţi propui nu ai ce să obţii. Oţelul este o echipă la fel ca a noastră, avem cam acelaşi parcurs. Noi am promovat şi noi în Liga I, dar nu am avem dreptul să fim acolo. Oţelul e o echipă muncitoare, o echipă agresivă, care nu prea îţi lasă timp de respiro. Am studiat-o bine, e o echipă arţăgoasă şi cifrele arată asta. Arată bine la multe capitole. Eu ştiu că finalele care se joacă, se câştigă şi sper ca ora meciului să ne prindă în formă maximă. Suntem bine din punct de vedere medical, am toţi jucătorii la dispoziţie, am toate amănuntele legate de adversar, starea de spirit e bună, au încredere în ei, în potenţialul lor", a declarat Maxim într-o conferinţă de presă.

Dorinel Munteanu, declaraţie de mare campion. "Nu suntem surprize, suntem echipele care au respectat competiţia"

Dorinel Munteanu, antrenorul celor de la Oţelul Galaţi, nu o tratează cu superioritate pe Corvinul Hunedoara, ci spune că hunedorenii, dar şi elevii săi, au ajuns în finală pentru că au respectat competiţia. 

"Suntem în faţa ultimului act, iar echipa noastră şi cea adversă au dovedit că respectă această competiţie. Nu puteam să ghicim în stele că vom fi în finală, dar seriozitatea cu care am abordat fiecare partidă şi dorinţa de a ajunge aici spune foarte multe. Nu cred că se întâlnesc în finală surprizele Cupei României, chiar dacă sunt sigur că la începutul competiţiei nici Oţelului şi nici Corvinului nu le dădea nimeni nicio şansă. Dar sunt echipele cele mai în formă care au respectat competiţia. Aşa că suntem finaliste meritate. Sigur, dacă am ajuns în finală, ne dorim să câştigăm Cupa. Dar nu va fi uşor, pentru că adversarii formează o echipă foarte agresivă, bine organizată şi dispusă la efort. Dar fiecare echipă are punctele ei pozitive şi negative, aşa că noi vom încerca să ne impunem", a afirmat tehnicianul.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Cupa României

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel