Echipa nationala Cosmin Contra recunoaște nivelul de joc arătat de Stanciu în meciul cu Belgia: „N-a prins o zi extraordinară”
Data publicării:
Antrenorul român a analizat meciul „tricolorilor” cu „Diavolii Roșii”, încheiat cu victoria Belgiei, scor 2-0.

Fostul selecționer român și actualul antrenor al căpitanului naționalei României, Cosmin Contra, a recunoscut că Nicolae Stanciu nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor create în urma meciului cu Ucraina, câștigat de „tricolori” cu 3-0.

Contra a spus că șansele nevalorificate ale românilor de a înscrie în partida cu Belgia (0-2) a determinat ca partida să aibă doar o direcție, mai ales în prima repriză.

„A fost o prestație mai temătoare”

„Au fost momente când s-a putut schimba cursul jocului. Dacă egalam, toată presiunea ar fi fost pusă pe umărul jucătorilor belgieni și se putea schimba meciul. A doua repriză am muncit foarte bine, nesperat de bine, am avut și ocazia lui Dennis Man.

Dacă marca acolo, alta ar fi fost soarta meciului. A fost un moment psihologic și se putea schimba acolo, 100%. Așa s-a întâmplat și la meciul cu Ucraina. Ne-au dominat primele 20 de minute, am dat gol cu Stanciu și meciul s-a schimbat.

Pe val, am mai înscris două goluri și asta a fost. Belgienii, cu presiunea pe care o aveau, se putea schimba cursul jocului dacă dădea Dennis Man gol. Probabil plecam neînvinși. Belgia a fost mai bună ieri, dar sunt momente în cursul unui joc.

Dacă egalezi, se poate schimba cursul jocului. A fost o prestație mai temătoare, mai mult decât mă așteptam. A doua repriză am intrat cum trebuia.”, a spus Cosmin Contra.

Contra: „Nu a fost același Stanciu cu pase, ajuns în fața careului”

„Am avut personalitate, două-trei atacuri, posesia. Un pressing mai bun decât în prima parte. Dar cred că am fost mai temători în prima repriză. Am avut reacții după ce am încasat pumni, dar am fost mai temători.

Trebuia să jucăm mai mult așa cum am început a doua repriză. Stanciu n-a prins o zi extraordinară, a alergat ca de obicei, dar nu s-a văzut în joc. Nu a fost același Stanciu cu pase, ajuns în fața careului”, a mai declarat Cosmin Contra, potrivit Fanatik.

Și fostul „tricolor” Dănuț Lupu a făcut o serie de remarci negative la adresa căpitanului naționalei, spunând că a produs numeroase erori în partidă.

Dănuț Lupu: „A fost cel mai slab joc al lui”

„Stanciu a fost într-o zi nefastă. Eu cred că a fost cel mai slab joc al lui de când e la echipa națională. A greșit șapte pase consecutive. Eu cred că i-a dăunat și declarația pe care a făcut-o după jocul cu Ucraina.

Cred că foarte multă lume i-a reproșat lucrul ăsta și cred că l-a afectat psihic. Nu am văzut nici dorința aia cu care ne-am obișnuit de la Stanciu. Părea că nu l-a interesat foarte mult. De alergat, poate toată lumea să alerge! Să greșești șapte pase una după alta…

Mi s-a părut că nu a fost la fel de conectat ca la meciul cu Ucraina. A fost cel mai slab joc al lui. Îmi doresc din tot sufletul ca miercuri să mă contrazică”, a declarat Dănuț Lupu.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Rapid mai face un transfer. A adus un atacant de naţională

Rapid a mai completat un transfer, de această dată în...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu, cel mai selecţionat tricolor, împlineşte 56 de ani. Cele mai mari performanţe ale carierei

Agerpres

Eduard Pap, săgeţi către strategia de transferuri a celor de la Oţelul Galaţi? "Eram doi români în teren, restul străini. Mi se pare exagerat"

Agerpres

FC Botoşani, victorioasă în primul amical al verii. Bogdan Andone a anunţat un nou transfer

Captură Oţelul TV

Oţelul şi-a stabilit meciurile amicale din Austria. Duel cu o echipă de Liga Campionilor

pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?