Superliga Romaniei Craiova Urcă pe Primul Loc în Superligă după Victoria cu 2-1 împotriva Sepsi OSK
Data publicării:
Universitatea Craiova a urcat pe primul loc în Superliga de fotbal, după ce a câștigat în deplasare împotriva echipei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, cu scorul de 2-1 (1-0), în meciul de duminică seara, în cadrul etapei a 5-a.

Prima șansă notabilă apare abia după 30 de minute de joc: Alimi intră în centru și șutează de la distanță, dar mingea e deviată și trece pe lângă bara stângă a porții lui Popescu. Replica oltenilor nu întârzie să apară, cu cei mai dinamici jucători ai echipei în prim-plan: Paradela îi oferă o pasă perfectă lui Mitriță, iar acesta finalizează impecabil. Cu o „scăriță” elegantă peste Niczuly, Mitriță deschide scorul la Sfântu Gheorghe în minutul 32. Atât de mult a fost nevoie pentru ca Sepsi să se reactiveze și să domine până la pauză, notează GSP.

Sepsi OSK a avut două ocazii mari în finalul primei reprize, dar portarul Laurenţiu Popescu a respins şuturile Mihajlo Neskovic şi Gabriel Debeljuh (43).

Partea a doua a fost un spectacol inedit

Universitatea se putea desprinde pe tabelă, dar Mitriţă (54) a ratat singur cu Niczuly. Oaspeţii au ratat o altă mare ocazie, prin atacantul Elvir Koljic (56), care a reluat din voleu peste poartă de la 8 metri. Carlos Mora (61) a tras şi el la poartă, dar Niczuly a prins.

Sepsi OSK a avut apoi câteva minute bune în atac, însă Debeljuh (66) a trimis cu capul puţin pe lângă.

În min. 69, covăsnenii au egalat, prin Debeljuh, care a împins mingea în poartă de la un metru, după ce balonul izbise bara. Debeljuh împinge mingea în poartă cu umărul. Și-a împins și adversarul? VAR-ul spune că nu: 1-1 (69).


Mora (76) a mai ratat o situaţie bună, şutând pe lângă din care, dar apoi Mitriţă a marcat golul victoriei oaspeţilor (82), cu un şut la colţul lung, după o lansare a lui Alexandru Creţu.

Marius Coman (86) a avut o lovitură periculoasă de cap, iar oaspeţii putea să mai înscrie o dată, pe un contraatac supranumeric, însă Azor Mekvabişvili a nimerit bara (90+5).

Universitatea a jucat ultimele minute în inferioritate numerică, după ce Creţu a primit uşor al doilea cartonaş galben (90+6), conform Agerpres.

Într-un moment în care arbitrajul părea să treacă neobservat, Radu Petrescu a decis să-l elimine pe Crețu pentru un fault considerat normal de joc, comis în timpul unui contraatac al gazdelor. Decizia a venit prea târziu pentru a influența rezultatul final. Sepsi nu a reușit să-și impună jocul, iar Universitatea Craiova a preluat conducerea în clasamentul Ligii 1.

Sumar

ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - Universitatea Craiova 1-2 (0-1), Arena Sepsi OSK - Sfântu Gheorghe
Au marcat: Gabriel Debeljuh (69), respectiv Alexandru Mitriţă (32, 82).
Cartonaş roşu: Alexandru Creţu (Universitatea, 90+6).
Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti); arbitri asistenţi: Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti), Marius Badea (Râmnicu Vâlcea); al patrulea oficial: Florin Andrei (Târgu Mureş)
Arbitru video: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi); arbitru asistent video: Florian Alexandru Vişan (Galaţi)
Observatori: Alexandru Deaconu (Bucureşti) - CCA, Claudiu Boaru (Mediaş) - LPF, potrivit Agerpres.

dcsport Team
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel