Superliga Romaniei Cristi Balaj s-a pronunțat: A fost sau nu fault la Ștefan Târnovanu?
Data publicării:
FCSB a întâlnit Petrolul Ploiești, scor 1-1, în a X-a etapă a Superligii, meci care a stârnit mai multe controverse în ceea ce privește arbitrajul.

Fostul arbitru român și actualul președinte al clubului de fotbal CFR Cluj, Cristi Balaj, este de părere că FCSB a fost dezavantajată în duelul cu petroliștii, oaspeții reușind să restabilească egalitatea în meci în minutul 90+4, prin reușita lui Alexandru Tudorie.

FCSB a acuzat faptul că Ștefan Târnovanu a fost faultat în atac, astfel că golul „lupilor galbeni” nu ar fi trebuit să fie valabil, lucru ce ar fi schimbat soarta meciului. De aceeași părere este și Cristi Balaj, care consideră că portarul „roș-albastru” a fost faultat, înainte ca golul să fie înscris.

Cristi Balaj: „Eu zic că e fault în atac”

„La acea lovire din spate, cu cotul, care a provocat și acea plagă, lucrurile sunt clare. (n.r. – Adică e roșu?) Din păcate da. Iar legat de golul înscris, mi-am expus punctul de vedere și ți l-am expus și ție.

Eu zic că e fault în atac. Dacă la fault lucrurile sunt sensibile, atunci când lovești un adversar la nivelul capului, din spate, cu cotul și îi provoci o plagă, acolo lucrurile sunt clare. Și pot să greșec si eu”, a declarat Cristi Balaj, potrivit Fanatik.

Mihai Stoica a acuzat viciere de rezultat

Mihai Stoica a avut mai multe acuzații în privința arbitrajului din meciul FCSB - Petrolul Ploiești. El consideră că Mihai Popescu a fost eliminat eronat și spune că la acea fază trebuia să primească cel mult cartonașul galben, dar și că la golul Petrolului a fost fault la portar. 

„Viciere de rezultat, de mult nu am mai văzut așa ceva. Decizii clare, toate greșite și într-o singură direcție. Cartonașul roșu este, de fapt, galben. Roșu este dacă folosește cotul ca o armă. Nu judecăm cu aceeași măsură când Jyry lovește cu cotul. Olaru a fost lovit cu cotul în cap.

Cum să nu fluieri tu când îi pui talpa pe gleznă? OK, VAR nu poate să intervină. Dar trebuia să intervină și Vidican. Se vede clar cum jucătorul Petrolului intră în Târnovanu, se vede clar. De ce nu dai fault în atac? Este mingea în joc, atacantul intră în portar. Fault clar!

Am pierdut două puncte care contează enorm. Nu spun că trebuie să fim tratați altfel pentru că reprezentăm țara în a doua competiție europeană. Dar toate deciziile au fost împotriva noastră”, a declarat Mihai Stoica la Prima Sport.

Pe de altă parte, Ion Crăciunescu este de părere că a existat un contact la faza respectivă, doar că nu ar considera ca momentul să fie sancționat de către arbitru cu fault: „E o fază din zona gri, în care trebuie să mergi pe mâna arbitrului. Târnovanu trebuie să știe că e protejat în suprafața de protecție, picioarele sunt, dar mâna nu. Portarul nu are mingea în mâini, atacantul nu se duce la portar și îl atacă. E contact, dar fault nu”, a explicat Crăciunescu.

Cele mai importante faze ale meciului pot fi vizionate mai jos:

Youtube video image


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...

Superliga Romaniei Marius Șumudică nu e dorit la Rapid

Antrenorul Marius Șumudică nu ar fi dorit de o parte...

Superliga Romaniei Când va fi oficializat transferul lui Lukas Zima la FCSB

FCSB s-a înțeles cu Petrolul Ploiești în privința...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres

Înaintea duelului cu Otelul Galați, Sabău numește unul dintre cei mai buni mijlocași din Superliga

pixel